Martijn van der Linden neemt met zijn hoofd het doel van AH '78 onder vuur.

Festival van gemiste kansen, AH ‘78 in slotfase naast TOV (1-1)

10 oktober 2022 om 10:25 Voetbal

BAARN De voetballers van TOV hebben zaterdag een uitgelezen kans om medekoploper in de derde klasse te blijven, niet gegrepen. Het werd een festival van de gemiste kansen, zelfs de strafschop in de blessuretijd wilde er niet in.

De verlossende 2-0 viel maar niet. Kans na kans hielpen de Baarnaars om zeep nadat Yoeri Bos in de twintigste minuut de openingstreffer had gescoord. Hij strafte een verdedigingsfout van AH bekwaam af.

Vooral in de eerste helft had de thuisploeg door moeten drukken. De doortastendheid voor het doel in de eerste twee competitiewedstrijden ontbrak nu. Zelfs topscorer Bos (al zeven treffers) wist de bal niet tussen de palen te mikken nadat hij de keeper voorbij was. AH ‘78 hapte naar adem en bleef wonderwel in leven, zonder zelf een kans te creëren. Het elftal van trainer Maurice van der Wilt stevende af op een moeizame maar belangrijke 1-0 zege op sportpark Ter Eem. En toen ging in de 87ste minuut keeper Duncan Vervat in de fout, hetgeen hem zelden overkomt. Hij liet een hoge vrije trap door zijn handen glippen en AH profiteerde van die onverwachte buitenkans. De grensrechter had buitenspel geconstateerd van de doelpuntenmaker maar dat werd niet gehonoreerd door de leidsman.

Dan nog had TOV de volle winst moeten grijpen op deze zonovergoten zaterdagmiddag voor veel publiek. In de blessuretijd wees de scheidsrechter naar de stip. Yoeri Bos was ten val gebracht binnen de zestien meter. Dave de Hoog mocht het pleit beslechten. Vorige week tegen Odysseus deed hij dat nog onberispelijk. Ditmaal niet. Zijn lage, te zachte inzet werd door de keeper gekeerd en ook in de rebound won de sluitpost uit Huizen. In de minuten daarna kreeg TOV nog een kans om de wedstrijd te winnen. Een schot van Luka Broertjes belandde via de keeper bij Max Engberink, maar ook hij stuitte op de held van AH ‘78 deze middag. Wat restte bij de Baarnse voetballers na het laatste fluitsignaal was een enorme kater, die later ietwat werd verzacht toen bleek dat concurrent Hees had verloren. De tegenstander uit Huizen was dolgelukkig met het eerste punt van het seizoen.

Volgende week kan TOV de koppositie veroveren, bij winst op lijstaanvoerder FC Hilversum.