Centrale verdedfiger van TOV,
Centrale verdedfiger van TOV, Caspar Huurdeman

TOV toont weer grote veerkracht

11 oktober 2021 om 10:20 Voetbal

BAARN Wie begin tweede helft zaterdag bij TOV kwam kijken, gaf geen stuiver meer voor de kansen van de thuisclub. Het stond 0-4 tegen DOSC. Uiteindelijk had er toch nog meer in gezeten dan de 4-4.

Ook vorige week toonden de Baarnaars veerkracht, toen een achterstand in een overwinning werd omgebogen. Aan drie van de vier tegendoelpunten zaterdag zat ‘een randje’, concludeerde TOV-trainer Maurice van der Wilt. Zo vond hij de openingstreffer buitenspel, de 0-2 viel nadat verdediger Bram Dorrestijn onverwacht de bal kreeg aangespeeld van keeper Duncan Vervat, de 0-3 was een benutte strafschop. Terecht gegeven overigens, oordeelde de Baarnse trainer, omdat Patrick Staal de tegenstander raakte met zijn tackle.

Dit gebeurde allemaal in de eerste helft. Kort na rust viel ook nog de 0-4 uit een vlijmscherpe counter van de ploeg uit Den Dolder. Maar TOV bleef ogenschijnlijk onverstoorbaar op jacht naar doelpunten. Het inbrengen in de tweede helft van de creatieve middenvelder Vasko Culceski hielp daarbij enorm. Hij gaf de assist op Yoeri Bos bij de 1-4. Achraf Chidar benutte vervolgens een strafschop die hij zelf had verdiend. Culceski bediende ook Matthieu van den Abeelen voordat deze subliem raak schoot in de verre hoek. Het ging allemaal razendsnel want nadat Bram Dorrestijn de 4-4 binnen had gekopt, na een voorzet van Van den Abeelen, stonden er nog 13 minuten te spelen op de klok. Daarin gebeurde er veel maar vielen er geen doelpunten meer. Zelfs met tien man - invaller Martijn van der Linden kreeg rood na een tackle op het middenveld - maakte TOV meer aanspraak op de winst. DOSC was vanaf de 1-4 diep weggezakt. In de slotseconden kreeg ook Lars Kasius nog een rode kaart na een te wilde charge, ver op de helft van de tegenpartij.