Yoeri Bos van TOV controleert de bal en ziet Philip Ties van Jonathan naderen.
Yoeri Bos van TOV controleert de bal en ziet Philip Ties van Jonathan naderen. Caspar Huurdeman

Jonathan geeft ook TOV voetballes

31 mei 2022 om 12:26 Voetbal

BAARN In de strijd om een ticket voor de nacompetitie rekende TOV niet op punten tegen Jonathan, dat met CJVV om de titel in de derde klasse C strijdt. Maar vooral in de eerste helft was het niveauverschil tussen de Baarnaars en de Zeisters zaterdag wel erg groot.

KOPGOALS Binnen een halve minuut stond Jonathan op voorsprong op Ter Eem, zonder dat TOV de bal had aangeraakt, en tien minuten later scoorden de bezoekers nogmaals. Twee kopgoals na snelle aanvallen. Het strijdplan van trainer Maurice van der Wilt kon de prullenbak in. Toen na een half uur de 0-3 viel, stond wel vast wie er met de zege vandoor zou gaan. TOV probeerde zich kranig te weren, maar kwam op alle fronten tekort.

GEOLIEDE MACHINE Jonathan heeft een ingespeelde ploeg met ervaren spelers, waarvan sommige op professioneel- of topamateurniveau hebben gevoetbald. Een geoliede machine waartegen TOV weinig kon uitrichten. De ene na de andere vloeiende aanval golfde over de helft van de Baarnse voetballers in de eerste 45 minuten. Het tempo van de wedstrijd lag hoog door de snelle balcirculatie en voortdurende loopacties van Jonathan. Middenvelder Philip Ties (o.a. oud-speler van sv Spakenburg) zette de lijnen uit op het middenveld en was voortdurend zijn medespelers druk aan het coachen. Vlak voor de rust was er weer zo’n prachtige aanval. De voorzet vanaf de rechterflank werd met het hoofd teruggelegd op een inkomende speler en de 0-4 werd al geteld. Maar keeper Duncan Vervat redde knap. Even later zag hij een snoeiharde kopbal uit een hoekschop net naast zijn doel vliegen.

NACOMPETITIE In de tweede helft namen de Zeisters duidelijk gas terug en waren nog eenmaal trefzeker. TOV had wat meer balbezit, zonder dat daar gevaar uitkwam. Het hoofd was al bij volgende week wanneer tegen ‘t Gooi een plek in de nacompetitie veilig kan worden gesteld. Het punt voorsprong op Olympia moet dan worden vastgehouden om play-offs te gaan spelen voor een plek in de tweede klasse. Om op de laatste speeldag kampioen te kunnen worden moet Jonathan juist hopen op een stunt van Olympia, thuis tegen koploper CJVV. Als dat niet gebeurt, zal Jonathan als grote favoriet de nacompetitie ingaan.