De spelers van Touché MC1 na hun zesde overwinning van het seizoen
De spelers van Touché MC1 na hun zesde overwinning van het seizoen Sven Buren

Touché MC1 opnieuw de sterkste in vijfsetter

17 maart 2023 om 21:52 Sport Deel je nieuws

Vier dagen na de 1-3 nederlaag in Almere, stond het C team van Touché ’86 afgelopen woensdag opnieuw tegenover Allvo MC1. Dit keer was Sporthal De Trits het strijdtoneel en onze spelers waren gebrand op een revanche. Waar in Almere nog vrij matig aan de wedstrijd was begonnen, was Touché dit keer wel meteen bij de les.

Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Marit Dekkers en teller Fenna pakte Touché door goede servicebeurten van Milena en Noor meteen een 9-4 voorsprong. Onze spelers speelden zeer verzorgd en probeerden zoveel mogelijk in drieën te spelen, waardoor er veel rust in het spel van Touché zat. Deze 1e set bouwde Touché de voorsprong gestaag uit door onder andere nog mooie bloks van Frederique en Sofie en een mooie middenaanval van Kjell. Deze set ging dan ook vrij eenvoudig naar Touché (25-13).

Ook de 2e set begon Touché nog goed en halverwege stond er weer een mooie voorsprong op de borden (12-9). Maar gaandeweg kwam Allvo steeds beter in de wedstrijd en met een paar mooie aanvallen wist het deze set alsnog binnen te slepen (18-25).

Aan het begin van de 3e set waren onze spelers even totaal uit het ritme en stonden ze zomaar opeens 0-7 achter. Touché wist zich echter weer terug te vechten naar 6-8 met onder andere een hele mooie redding van Milou. Maar opnieuw gaven de Almeerders gas en werd er opnieuw een gat geslagen (7-15). Coach Marissa probeerde met een aantal wissels nog één en ander te redden en kennelijk was dit net wat Touché nodig had, want het gat werd verkleind tot 18-22 en vervolgens werd Allvo geen punt meer gegund en wonnen onze spelers deze set alsnog met 25-22.

Set 4 begon Touché goed (4-0), met ondermeer een mooi punt van Douce, maar Allvo gaf zich niet zomaar gewonnen en pakte vervolgens een ruime voorsprong (7-14). Nog even leken onze spelers opnieuw de set om te kunnen draaien en voor een stunt te kunnen zorgen, maar Allvo maakte niet nogmaals dezelfde fout en sleepte deze 4e set binnen (20-25).

Voor de derde keer dit seizoen moest dus een 5e set de beslissing brengen voor dit Touché team. Eigenlijk kan je er dan wel van uitgaan dat de overwinning dan naar Touché gaat, want onder druk presteren is wel aan dit team besteed. Delilah zette meteen de toon door met een mooi blok het eerste Baarnse punt te maken en op 4-4 sloeg Kees nog een mooie ace. Toch bleven de Almeerders tot aan de wissel goed bij (8-7), maar daarna was er geen redden meer aan voor Allvo en stoomde Touché door naar 15-9.

Met deze 6e overwinning in acht wedstrijden verstevigde Touche zijn 2e plek in de stand, maar lijkt de titel nu wel buiten bereik. Koploper Almere Buiten laat maar heel weinig puntjes liggen en lijkt op de titel af te stevenen.