Gehavend MB2 onder toeziend oog van coach Emile
Gehavend MB2 onder toeziend oog van coach Emile Eline van Kleij

Vakantie doet Touché MB2 de das om

7 maart 2023 om 10:38 Sport Deel je nieuws

Wedstrijden inplannen in een vakantieperiode, het levert menig sportteam de nodige problemen op om een voltallig team op de been te brengen. Ook het MB2 team van Touché ’86 werd met een “vakantiewedstrijd” opgescheept. Terwijl half Nederland op de lange latten stond, moesten coaches Emile en Henk alles op alles zetten om zes spelers bij elkaar te krijgen voor de uitwedstrijd tegen Unicornus MB1.

Slechts vijf spelers hadden de coaches tot hun beschikking en dus werd besloten om een speler uit het C-team, Delilah, haar debuut te laten maken op het grote veld (de C-jeugd speelt immers nog op een kleiner veld). Het gemis van de vaste spelers Mayke, Mirthe en Merle werkte echter wel door in de uitslag.

Ondanks alle aanpassingen begon Touché goed aan de wedstrijd en pakten onze spelers al gauw een 6-0 voorsprong. In deze 1e set viel meteen de beheersing op bij dit team om “gewoon” in drieën te blijven spelen. Helaas kwamen er nog niet heel aanvallen uit de mooie set-ups van Jasmine. Deze set ging ondanks de vroege voorsprong toch naar Unicornus (16-25).

De 2e set hadden onze spelers wat meer moeite met de passing, waardoor Unicornus gaandeweg de set steeds verder kon uitlopen. De meest opvallende acties aan Touché kant kwamen voor rekening van Suuz en Delilah. Een hele lange rally werd door Suuz afgemaakt met een kort tikje binnen de 3-meterlijn en Delilah had nog een mooi blok. Helaas was dit niet genoeg om het Unicornus echt lastig te maken, want ook deze set ging naar de Bunschoters (19-25).

De Baarnse supporters, die ruim aanwezig waren, kregen in de 3e set het beste spel van onze spelers te zien. Weliswaar keken onze spelers snel tegen een achterstand aan, maar deze werd nooit groter dan 4 à 5 punten. Freek liet zich zien met zijn killblocks en vormde zo een plaag voor menig aanvaller. Ook Jaimy en opnieuw Suuz lieten zich goed zien met een paar mooie aanvallen. Toch kreeg Touché het gaatje niet gedicht en ging deze set opnieuw naar Unicornus (21-25).

Na de spannende 3e set, was de spirit in de 4e set enigszins verdwenen, mede doordat er geen wisselmogelijkheden waren. Wel waren er nog wat hoogtepuntjes van Lily-Rose, die na eerst een mooie pass afgeleverd te hebben, zelf via een scherpe aanval scoorde. Helaas kwamen onze spelers er ook in deze set niet aan te pas (17-25).

Enorm jammer dat zo’n vakantiewedstrijd de kansen op een nieuw kampioenschap kunnen verpesten. Het team stond en staat nog steeds tweede, maar de kans op een titel lijkt nu ver weg, ondanks van koploper Huizen te hebben gewonnen. Toch is dit team weer bezig aan een sterk seizoen en draaien ze bovenin mee na net gepromoveerd te zijn. Dat is zeker iets om trots op te zijn.