Afbeelding
Anja Pijl-Westerhuis

Ondanks nederlaag Touché MB1 nog steeds trotse koploper

16 februari 2023 om 20:59 Sport Deel je nieuws

Beter zijn dan je tegenstander en toch verliezen, het zal in veel sporten weleens voorkomen. Maar meer punten maken dan je tegenstander en toch verliezen is niet iets wat vaak voorkomt. Helaas overkwam dit het MB1 team van volleybalvereniging Touché ’86 afgelopen woensdag. Touché scoorde maar liefst 103 van de 199 punten, maar toch ging Forza MB2 met een 3-2 overwinning naar huis.

De wedstrijd werd begonnen met Sophia op de bank en Imme en Lily als de twee spelverdelers. Door de afwezigheid van middenspeler Anniek moest er enigszins geïmproviseerd worden, waardoor Forza meteen een 3-5 voorsprong nam. Door een ijzersterke servicebeurt van Anna kwam Touché voor het eerst op voorsprong bij 6-5 en liep het zelfs uit naar 10-5. De coach van Forza besloot in te grijpen met een time-out en kennelijk had dit het gewenste effect, want Forza kroop weer dichterbij (12-11). Op dat moment scoorde Marlou met een mooie middenaanval de 13-11, waardoor er iets bij Forza brak en Touché snel naar een 19-14 voorsprong kon uitlopen. Het gat was nu geslagen en de 1e set werd met 25-20 gewonnen.

In set 2 kwam Sophia in de ploeg voor Tess en gingen de ploegen tot 7-7 gelijk op. Ondanks dat er met wat geplaatste ballen nog wel wat punten gescoord werden, lag de pass nu minder goed en kwamen er daardoor ook veel minder aanvallen uit voort. Hier profiteerde Forza van en op 14-24 kreeg Forza een karrevracht aan setpoints. Een serie goede services van Tess, die inmiddels voor Lucas in het veld gekomen was, bracht Forza nog even aan het wankelen. Toch ging deze set naar Forza (21-25).

Met Lily in set 3 op bank wisten onze spelers tot 16-16 goed bij te blijven. Toch begon de zware wedstrijd zijn tol te eisen. Een aantal spelers had de afgelopen week ook te maken gehad met ziekte en nog niet iedereen was weer 100% fit. Ondanks dat coach Anja met time-outs de boel nog probeerde te redden ging de set naar Forza (20-25).

Imme mocht nu even op de bank plaatsnemen. Set 4 werd begonnen met aanvoerster Tess aan service, en haar servicedruk zorgde ervoor dat Touché al snel naar een 8-0 voorsprong uitliep. Onze spelers vlogen weer over het veld. Voor elk punt werd gevochten en de set-ups werden netjes verzorgd door Sophia en Lily, waardoor er naar hartenlust aangevallen werd en er ook mooie bloks werden gemaakt door Lucas en Marlou. Deze set ging dan ook vrij makkelijk naar Touché (25-11).

De 5e set werd goed begonnen en bij 8-6 gingen de teams van kant wisselen. Forza zette nog een keer aan en had duidelijk nog wat energie over, doordat ze over negen spelers beschikten. Wat Touché ook probeerde, het mocht niet helpen en de laatste set ging met 12-15 naar Forza.

Weliswaar een 2-3 nederlaag, maar het blijft mooi om te zien hoe dit team strijdt voor elk punt. Halverwege de competitie staat Touché nog altijd 4 punten voor Forza. Als je nagaat dat dit team afgelopen najaar net naar de 1e klasse is gepromoveerd, kan je met recht zeggen dat dit een topprestatie is.