,,Gedurende veertien lessen van anderhalve uur combineren we fysieke inspanning met intellectuele uitdaging."
,,Gedurende veertien lessen van anderhalve uur combineren we fysieke inspanning met intellectuele uitdaging." Maryse Abendanon

Cognitieve fitness bij Stichting Sport & Bewegen Senioren Baarn

16 juli 2022 om 07:32 Overig

BAARN Stichting Sport & Bewegen Senioren Baarn (SBSB) blijft graag volop in beweging en start daarom op dinsdag 6 september voor de derde keer met een unieke en wetenschappelijk bewezen training: Cognitieve Fitness. 

,,Gedurende veertien lessen van anderhalve uur combineren we fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. De lessenserie richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als de cognitieve vitaliteit. Cognitieve Fitness is effectief voor ouderen, mensen met cognitieve problemen en natuurlijk voor iedereen die zijn/haar hersenen gezond wil houden”, aldus organisator Maryse Abendanon.

,,Door het ouder worden functioneren ons lichaam en onze hersenen steeds minder goed. Cognitieve vaardigheden zoals concentratie en geheugen worden minder. Ook fysieke vaardigheden zoals evenwicht, coördinatie, conditie, soepelere spieren en gewrichten gaan achteruit. Cognitieve Fitness speelt hierop in en helpt het proces van achteruitgang te beïnvloeden.”

,,Cognitieve Fitness is een unieke en door het Trimbos-Instituut bewezen trainingsmethode en kent een brede toepasbaarheid. We weten dat bewegen het brein fit houdt. Daarom gaan we tijdens de cursus op een plezierige en effectieve manier met elkaar bewegen (fysieke inspanning). Door bewegen maak je nieuwe hersencellen aan en stofjes die je stemming verbeteren. Daarnaast gaan we aan de slag met het prikkelen van onze hersenen (intellectuele uitdaging), waardoor onder andere ons geheugen en motoriek verbetert. Ook besteden we aandacht aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen (bewuste ontspanning). Stress is niet goed voor ons lichaam en brein en breekt hersencellen af. Je leert in de cursus hoe je kunt ontspannen in het dagelijks leven.”

Voor aanmelding voor de Cognitieve Fitnesstraining kunt u een mail sturen naar sbsbbaarn@gmail.com of bellen naar: Maryse Abendanon: 06-42213260, Linda Kooij: 06-20456110 of Ria Kuijt: 035-5421197.

Start dinsdag 6 september van 14.00 – 15.30 uur, 14 lessen. In Sporthal De Trits in Baarn. Kosten € 215 (inclusief werkboek, elastiek en set jongleerballen).

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie