Succesvol sportseizoen SBSB afgesloten

19 jun, 10:52 Overig Maryse Abendanon
Het seizoen van Stichting Sport & Bewegen Senioren Baarn is afgesloten met klootschieten.
Het seizoen van Stichting Sport & Bewegen Senioren Baarn is afgesloten met klootschieten.

BAARN ,,We hebben afgelopen jaar negentig nieuwe deelnemers aan de fitheidstest mogen begroeten. Dat is een mooi resultaat.” Voorzitter Maryse Abendanon Stichting Sport & Bewegen Senioren Baarn (SBSB) blikt aan het eind van het seizoen tevreden terug. ,,We hebben afgelopen seizoen ook weinig activiteiten hoeven schrappen vanwege corona, dat was ook fijn. Zo konden de deelnemers blijven sporten.”


De stichting heeft afgelopen seizoen een aantal activiteiten aangeboden om Baarnaars in de leeftijd van 60 tot en met 80 jaar letterlijk in beweging te krijgen en te houden. Onder de paraplu van de programma’s GALM en Sociaal Vitaal aan. GALM staat voor Groninger Actief Leven Model, een manier om 60-plussers die niet (meer) sportief actief zijn aan het sporten te krijgen. Het Sociaal Vitaal-project is een beweeg- en gezondheidsproject voor 71-80 jarigen die aan hun fitheid, gezondheid, sociale contacten en vitaliteit willen werken. Het programma bestaat naast bewegingsles ook uit voorlichting over gezonde voeding, medicijngebruik, verbeteren van de stemming en ontspannen.

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.