Arjan Huijgen, winnaar van Ruffec.
Arjan Huijgen, winnaar van Ruffec. Ruben Bakker

Duivensport: Arjan Huijgen wint eendaagse marathonvlucht

Overig

BAARN Afgelopen weekend stond alweer de derde marathonvlucht van het seizoen op het programma. Ditmaal vanuit het in het zuidwesten van Frankrijk gelegen Ruffec. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is voor marathonvluchten, stond al van tevoren vast dat het een ochtendlossing zou worden. Dit om tegemoet te komen aan de wens van een groot aantal marathonspelers om een dergelijke vlucht in het programma op te nemen.

Zodoende werden de duiven op vrijdagmorgen 1 juli om 7.15 uur gelost. Door 7 deelnemers van De Pool waren 48 duiven meegegeven. De wind waaide die dag uit het zuidwesten dus de verwachting was dat de duiven ondanks de afstand van ruim 780 kilometer tegen het eind van de middag het hok al zouden bereiken.

Om 16.50.09 uur was het Arjan Huijgen die de eerste duif van het concours klokte. In iets meer dan 9,5 uur en met een gemiddelde snelheid van ruim 82 km/u had deze tweejarige weduwnaar de klus geklaard. Een geweldige prestatie die in Afdeling 7 Midden Nederland goed was voor een 12e prijs van 1.988 duiven. Arjan is een liefhebber die graag op alle wedvluchten mee doet, zijn naam lees je dan ook terug in diverse tussenstanden. Zo ook in het Generaal kampioenschap en daarvoor doet Arjan met deze overwinning hele goede zaken.

Uitslag: Arjan Huijgen: 1, 12 en 13; Simon Huisman: 2, 6 en 9; Marcel van de Hoef: 3, 4 en 10; C. & K. Witteveen: 5 en 16; H. & R. Bakker: 7 en 8.

advertentie
advertentie