Erik van de Weerd wist zich met Henk Voigt te handhaven in de 2e klasse libre.
Erik van de Weerd wist zich met Henk Voigt te handhaven in de 2e klasse libre. KOT

Biljarters op winst in hun thuishaven

28 november 2022 om 10:31 Sport

BAARN Na twee weken rust kwam het driebandenteam van KOT (Krijt Op Tijd) goed uitgerust aan de wedstrijdtafel te staan, ditmaal in de thuislocatie Café de Verfrissing tegen DOS 4 uit Harderwijk.

Met een uitzonderlijke hoog niveau, moyenne van 1.25 wist Ernst Quispel de zege van 13-6 in korte tijd binnen te halen, hij had slechts 28 beurten nodig om de partij in zijn voordeel te beslissen. Nadat zijn tegenstander Quispel had gefeliciteerd maakte hij een goedbedoelde opmerking met: ,,Dit leek wel een demonstratiepartij op een hoogstaand niveau.” Remco Haye wist in zijn partij ook de rust te beheersen zelfs nadat hij op het scorebord zag staan dat zijn tegenstander nog slechts twee caramboles verwijderd was van de overwinning. De Baarnaar moest er op dat moment nog acht maken en net als een aantal weken terug wist hij dit in de drie volgende beurten te bewerkstelligen. Zijn tegenstander had het geluk dat hij nog een gelijkmakende beurt kreeg waarin hij zijn resterende twee caramboles wist te maken en mede hierdoor de partij in een verdiend gelijkspel van 10-10  eindigde. Guus van der Ploeg, die wekelijks mooie vlakke wedstrijden speelt met uitschieters naar boven, wist zijn normale niveau vast te houden. Met een moyenne van 0.42 won hij zijn partij met 12-8 waardoor de eindstand op 34-24 kwam in het voordeel van KOT.

Het libreteam kwam wat onfortuinlijke uit deze rustperiode, in Putten moesten zij een licht verlies incasseren van 32-29.

De competitie lag de afgelopen twee weken stil in verband met de individuele kampioenschappen 2e klasse libre. Twee leden, Erik van de Weerd en Henk Voigt, deden hieraan mee, en speelden geen rol van betekenis. Beide biljarters wisten zich wel in deze klasse te handhaven, wat op zich een prestatie is.