Café de Verfrissing is de thuisbasis van KOT.
Café de Verfrissing is de thuisbasis van KOT. Hans Veltmeijer

Biljarters KOT richting kop, Driebandenteam draait goed

10 oktober 2022 om 10:38 Overig

BAARN Het driebandenteam van KOT (Krijt Op Tijd) heeft na twee vrije weken de aanval ingezet naar de koppositie.

Thuis moesten de Baarnaars aantreden tegen het één punt hoger staande Almere, maar met een teamuitslag van 31-25 zijn ze voorlopig van deze lastige tegenstander verlost. Veel werd er weer verwacht van in goede doen verkerende Guus van der Ploeg die het lopende seizoen nog geen enkele wedstrijd heeft verloren, ook deze avond stelde hij zijn medespelers niet teleur met wederom een knappe overwinning van 12-8. Hij hoopt deze ongeslagen status nog lang vol te houden deze competitie die maar liefst 28 wedstrijden telt.

Remco Haye, die voor het eerst nadat hij alleen in het librespel uitkwam ook in het driebanden uitkomt, verrast vriend en vijand door goed tot zeer goed te presteren. Ook deze avond wist hij een mooie overwinning binnen te halen: 12-5. Met een fraai moyenne van 0.75 was hij een zeer tevreden man. Haye staat over de wedstrijden die gespeeld zijn op een gemiddeld moyenne van 0.53 en gezien deze uitslag zit daar nog een stijgende lijn in, wat best wel opmerkelijk kan worden genoemd. ,,Ik heb wel eens voor de lol dit onderdeel van de biljartsport gespeeld in clubverband maar nog nooit in competitieverband maar gelukkig gaat dit voortvarend”, aldus een opgetogen Remco Haye. 

Nu waren de ogen gericht op Ernst Quispel die als laatste deze avond aan de tafel verscheen, want met een eventuele overwinning van hem zullen de maximale punten binnen zijn die er te behalen. Quispel trof een gelijkwaardige tegenstander en deze avond viel het muntje helaas de verkeerde kant op, hij moest een nederlaag incasseren van 7-12. Daar de concurrentie veel punten liet liggen en KOT er 31 wist te halen zijn zij naar de tweede plaats gestegen, op slechts 6 punten van de koploper.

Het libreteam moest na twee weken rust door miscommunicatie gehavend in Amersfoort aantreden tegen B67. Met slechts twee spelers zou het moeilijk worden om een respectabele uitslag te gaan creëren. Zij gingen dan ook roemloos ten onder met 36-22. Dit team, waarvan werd verwacht dat zij in de bovenste contreien mee zouden draaien, is afgezakt naar een teleurstellende laatste plaats. Er zijn nog wel twee periodetitels te behalen, waar nu de focus op gelegd zal gaan worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie