Violiste Marieke de Bruijn vertelt met haar muziek het levensverhaal van componist Franz Schubert.
Violiste Marieke de Bruijn vertelt met haar muziek het levensverhaal van componist Franz Schubert. onbekend

Dutch String Collective speelt op 3 oktober in de Speeldoos

1 oktober 2021 om 07:00 Podiumkunsten

BAARN Franz Schuberts korte bestaan is minstens zo opmerkelijk als dat van Mozart, hij was net zo’n muzikaal talent. In de voorstelling Schubert, die op zondag 3 oktober in Theater de Speeldoos bij te wonen is, wordt het dramatische levensverhaal van deze sympathieke jonge componist verteld.

Het levensverhaal van Franz Schubert is al eeuwen in nevelen gehuld. Door speculaties en mythes hebben vele schrijvers hun fantasie de vrije loop gegeven. 

HET ECHTE VERHAAL Wij vertellen het echte verhaal. Brieven, dagboeken, schilderijen en nalatenschappen vertellen ons waarom hij de kansen niet kreeg die Mozart had. Hoe het kon dat hij zo ongelooflijk snel en bijzonder componeerde. Wat de rol van Beethoven in zijn leven was. En wie was Carolyne Estherhazy? 

Schubert tot leven in Speeldoos

Als hij sterft op zijn 31ste weten alleen zijn vrienden hoe bijzonder hij was. Jaren later wordt zijn genie alsnog erkend en wordt Schuberts naam genoemd in een adem met die van Mozart en Beethoven.

DRAMA EN MYSTERIE Luister naar de prachtige muziek van Schubert, geplaatst in de context van zijn leven en tijd. Leer hem kennen door het persoonlijke drama van zijn ziekte, het mysterie omtrent zijn liefdesleven. De beroemde stukken die hij schreef worden gespeeld door uitmuntende musici, The Dutch String Collective.

Het Dutch String Collective bestaat uit een groep gerenommeerde strijkers uit de klassieke muziek. Samen met meesterpianist Jonathan Waleson spelen ze de mooiste en beroemdste stukken van Franz Schubert. Marieke de Bruijn speelt viool, én vertelt het levensverhaal van Franz Schubert. De muziek en het verhaal voeren je mee in het leven van deze wonderbaarlijke componist en deze wordt zo een dierbare vriend die je niet meer wilt missen.

KAARTEN Schubert is op zondag 3 oktober om 14:30 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Kaarten zijn verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl voor € 21,50 per kaart online en aan de kassa € 22,50. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 12:00. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten. Verkoop volgens RIVM richtlijnen. Kijk voor meer informatie op speeldoosbaarn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie