BAV pupillen lopen derde crosscompetitie in Amersfoort.

30 januari 2019 om 22:00 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 16 januari was alweer de laatste wedstrijd van de crosscompetitie van seizoen 2018/2019. De BAV was met 54 jeugdatleten vertegenwoordigd.

Meisjes B

De pupillen B-meisjes stonden met zijn vieren op de eerste rij bij de start van de 1250 meter. Sofie van Drie liep een heel constant tempo en had aan het einde nog energie over. Voorin het veld liepen Hinde Wunderink en Eline van Duinen dicht bij elkaar. Op de tweede plaats eindigde Zoëy Fonken zij liep gemiddeld meer dan 13 km per uur.

Jongens A1

In een groot veld met meer dan 70 pupillen stonden vier BVA-ers aan de start. Deze jongens staan er goed voor om naar de finale te gaan. Zeki Mihci was de snelste van de BAV, hij werd 11e. Daarna was het Hugo van Rens die 20e werd. Op de 29e plek kwam Kyano Lankreijer over de streep. Kjell Berends eindigde op een welverdiende 47e plaats.

Meisjes A1

Ook de meiden staan er goed voor zowel individueel als met de ploeg is er kans op een plek in de finale. Dot Pouw liep een sterke race en liep naar een 4e plek. Daarna een mooie strijd tussen Isabelle Lankreijer en Jette de Jong ze werden 15e en 16e. Op een 25e plek kwam Cato Hompes over de streep. En een mooie 38e plaats voor Annebel Bon.

Jongens A2

Twee gemotiveerde jongens van de BAV stonden aan de start. Thijmen Hatzmann werd na een mooie race 26e en ook Bilal Bounjoum liep sterk en eindigde op een 36e plek.

Meisjes A2

Bij deze meiden was het Kim Scheffers die goed liep en op een 19e plek eindigde.

Al snel daarna eindigde Majken Berends op een 23e plaats. Op de 30e plek was het Marlou Pronk die goed finishte. Ook Sofie Kruiswijk liep goed, zij kwam als 39e over de streep. Julia de Keizer werd 42e en daarachter kwam Jorieke van Duinen als 44e over de streep.

Goeie prestaties van alle BAV atleten, nu afwachten wie er naar de finale mogen op 16 maart in Warmenhuizen.