themamiddag Mantelzorg Café Soest (archieffoto).
themamiddag Mantelzorg Café Soest (archieffoto). Amanda Minkema

Mantelzorg Café komt begin april samen voor themabijeenkomst ‘Samen in (familie)gesprek’

26 maart 2024 om 15:31 Zorg

SOEST De themabijeenkomst van het Mantelzorg Café gaat op woensdagmiddag 3 april gaat over ‘Samen in (familie)gesprek’. In gesprek met elkaar over de zorg voor de naaste. Als een naaste ziek is en zorg nodig heeft, is het goed om daar samen met iedereen die betrokken is over te praten. Om elkaar te kunnen begrijpen en de zorg die nodig is goed met elkaar af te stemmen.

Als uw naaste ziek is, raakt dat niet alleen diegene zelf. Het raakt ook de mantelzorger. Alles verandert. De relatie met degene die zorg nodig heeft. Ook de band die zij hebben met anderen die erbij betrokken zijn kan veranderen. Dat gebeurt als de naaste lichamelijke problemen heeft, als er psychische problemen zijn of als de naaste een verslaving heeft.

Tijdens de middag gaat de groep onder begeleiding van Amanda Minkema, coördinator van het Mantelzorg Café, met elkaar in gesprek om meer inzichten en handvatten te krijgen over hoe zij een dergelijk gesprek kunnen aangaan en wat het kan opleveren.

 De bijeenkomst is van 13.00 uur tot 15.00 uur in de Artishock aan de Steenhoffstraat 46A in Soest. Deelname is gratis. Wel graag aanmelden via de website of door een email te sturen naar info@mantelzorgcafesoest.nl of bellen/appen naar 06-53790598.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie