Chrisja Overgoor in De Rank, waar op 13 juni het tweede NAH Café wordt gehouden.
Chrisja Overgoor in De Rank, waar op 13 juni het tweede NAH Café wordt gehouden. Astrid van den Hoek

Tweede café Niet Aangeboren Hersenletsel in Soest

4 juni 2023 om 15:00 Zorg

SOEST Hoe mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) meer mee kunnen doen met de ondersteuning van Stichting MEE is het onderwerp van de informatieavond in het NAH Café op 13 juni. Dat vindt plaats in de Rank aan de Soesterbergsestraat 18.

InteraktContour is gespecialiseerd in de behandeling en ondersteuning van en bij hersenletsel. Mantelzorg Café Soest richt zich op de ondersteuning van mantelzorgers in onze gemeente. Tijdens de informatieavond op 13 juni vertellen twee consulenten van MEE over hoe het voor mensen met NAH mogelijk is om mee te doen en hoe MEE mee kan denken met hen. Daarnaast geven zij aan hoe MEE mensen kan helpen bij hulpvragen met betrekking tot de WMO.

GROEPEN

Daarna gaan de deelnemers uit elkaar in een groepen voor mensen met hersenletsel, voor mantelzorgers en voor naasten. ,,Door de groepen te scheiden maken we het mogelijk dat iedereen makkelijker kan praten over situaties die ze willen delen met mensen in een zelfde (zorg)situatie”, aldus een van de begeleiders.

AANMELDEN

Het café is een jong initiatief van de Gemeente Soest, de InteraktContour en het Mantelzorg Café Soest. De bijeenkomst start op dinsdag 13 juni om 19.30 uur -met inloop vanaf 19.15 uur- en duurt tot 21.15 uur. De toegang is gratis. Graag aanmelden via contactformulier van de website www.mantelzorgcafesoest.nl of mailen naar info@mantelzorgcafesoest.nl of bellen met 06-53790598.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie