Makelaar Patricia van Berkum.
Makelaar Patricia van Berkum. Eigen foto
ZAKELIJK

Toplocatie Van Berkum Makelaars; Verhuizing naar centrum is een ware voltreffer

21 november 2022 om 15:04 Zakelijk

BAARN Je kúnt er niet voorbij lopen zonder even in de etalage te willen kijken. Makelaar Patricia van Berkum zit sinds enige tijd in de Laanstraat en haar nieuwe kantoor blijkt een ware magneet. ,,Iedereen is nieuwsgierig welke huizen er te koop staan in Baarn”, merkt Patricia telkens weer. Haar verhuizing van de Nieuw Baarnstraat naar de nieuwe locatie is hemelsbreed tweehonderd meter, maar qua gevoel een wereld van verschil. ,,Deze beslissing geeft ons heel veel leuke nieuwe energie.”

Het kwam eigenlijk totaal onverwacht, vertelt Patricia van Berkum. ,,Een jong stel uit Amsterdam had ons pand aan de Nieuw Baarnstraat gezien en ze waren er weg van. Het stel wilde er twee woonhuizen van maken. Of het misschien te koop was? Nou als makelaar grap je dan natuurlijk dat alles te koop is”, lacht ze. ,,Binnen een week was alles rond en toen bekroop mij wel even het gevoel: help, waar ben ik aan begonnen?”

De makelaar doelt hiermee op de verhuizing uit het oude pand waar al 32 jaar het kantoor van Van Berkum was gevestigd. ,,Mijn vader Jan van Berkum is eerst aan huis begonnen maar kocht al snel het pand aan de Nieuw Baarnstraat. In 1996 kwam ik bij mijn vader in de zaak. Decennialang zijn alle paperassen, administratie en taxaties daar opgeslagen, bijna de hele historie van de Baarnse huizenmarkt hadden we in de kast liggen. Het was dus een gigantische klus om alles op te ruimen”, zucht Patricia nog een beetje na. 

Gelukkig kreeg ze hulp van Lonneke Jansma van ‘Gerust Geregeld’, zodat de verhuizing naar de Laanstraat soepel verliep. Marije van der Vegte hielp met de styling van het nieuwe kantoor, zodat het kantoor, samen met Blazej klussenservice, binnen een week klaar was. Eenmaal in de Laanstraat in het nieuwe kantoor blijkt hoe goed de beslissing heeft uitgepakt.

WARM ONTVANGST ,,We zijn zó warm ontvangen door alle winkeliers om ons heen; kregen cadeautjes en bloemen. We doen echt mee in de energie van de winkelstraat, zijn nu ook regelmatig zaterdag aanwezig. Ook lopen er veel meer mensen spontaan binnen. Zo stapte laatst een cliënte binnen. Ze zei: ik zie je achter je bureau zitten, dus ik kom maar meteen zeggen dat we ons huis gaan verkopen. Wil jij het voor ons doen?”

HART VAN HET DORP Patricia vindt het bijzonder om als makelaar in het hart van het dorp te werken. ,,Het kantoor heeft aan alle kanten ramen. Iedereen groet en zwaait de hele dag, ik raak soms wel wat afgeleid”, lacht ze. ,,We kennen natuurlijk veel mensen in Baarn omdat we al ruim 55 jaar in dit gebied werken.’

Inmiddels zijn Patricia en haar assistente Ilze helemaal op hun plek in de Laanstraat. Senna, de Duitse staander van Patricia, mag ook vaak mee. ,,Ook zij vindt al die reuring om haar heen gezellig, alleen moet ze nog even afleren om niet in de etalage te gaan staan blaffen”, zegt Patricia streng. 

NIEUWE COLLEGA’S Binnenkort komen nieuwe collega’s het team versterken, onder andere een nieuwe makelaar. ,,Ik vind het belangrijk om cliënten in het aan- of verkoopproces heel intensief te begeleiden. Het is een enorme stap, een verhuizing. Dat heb ik zelf net aan den lijve ondervonden. Maar dat het zó veel leuke nieuwe energie kan opleveren, ondervind ik gelukkig ook. Datzelfde positieve gevoel geef ik graag mijn cliënten mee en het is fijn dat ik daar door de komst van nieuwe collega’s meer tijd voor krijg.”

Informatie: Van Berkum Makelaars, Laanstraat 91, Baarn. Website: www.vanberkummakelaars.nl. E-mail: info@vanberkummakelaars.nl. Telefoon: 035-541 84 45.

door Celia de Vree

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie