Bas van Dijen, Elza van ’t Veer en Niels Lambrechts slaan de handen ineen
Bas van Dijen, Elza van ’t Veer en Niels Lambrechts slaan de handen ineen Floor Makelaardij

Unieke samenwerking voor verkoopklaar maken van woning

22 oktober 2021 om 17:12 Zakelijk

BAARN De verkoop van een huis is niet alleen een kwestie van een bord in de tuin zetten en met de armen over elkaar wachten tot een kandidaat-koper zich meldt. Voordat er foto’s ten behoeve van Funda gemaakt worden, is het raadzaam om de woning ‘verkoopklaar’ temaken. Floor Makelaar o.g. schakelt professionals in om dat goed te regelen.

Bas van Dijen van Floor Makelaardij o.g., is een ervaren makelaar. Hij kent het metier van de aan- en verkoop van een woning. ,,Bij verkoop moet er veel geregeld worden. Los van de soms emotionele momenten heeft een verkoper veel aan zijn hoofd. Zo moet het huis er netjes uitzien, als er foto’s gemaakt worden en kandidaat-kopers de woning komen bezichtigen. Het huis er fraai uit laten zien vereist meer dan een bloemetje op de tafel en even stofzuigen. Wij schakelen professionals in die met kritisch en deskundig oog het huis ‘verkoopklaar’ maken. Belangrijkste voordeel: de verkoper heeft een kopzorg minder.”

ONTZORGING Bas gebruikt de term ‘ontzorging’ voor de dienstverlening die hij aanbiedt. Hij schakelt twee bekende Baarnse ondernemers in voor de klus. Styliste Elza van ’t Veervan Vastgoedstyling PUUR bekijkt, adviseert en reorganiseert de woning. De onderneemster, ook bekend als verkoopster Elza Pape van Nijhof en sinds twee jaar van Vivante Bekenkamp legt uit: ,,Wanneer je al jarenlang in een huis woont, dan is deze geheel volgens je stijl ingericht. Prima hoor en ik geef absoluut geen oordeel over een inrichting. Maar de ziel en sfeer van de woning is van de verkoper. Ik restyle de woning naar een meer neutrale, maar wel warme en sfeervolle omgeving. Zo krijgt de kandidaat-koper een beter beeld van de woning.”

Elza gaat uit van een aantal componenten bij het inrichten van de woning. ,,Het gaat om ruimte, licht en sfeer. Die aspecten zijn de hoofdmoot om het huis in beeld te brengen. Ik kijk door de ogen van de koper. Dus afleidende zaken haal ik weg, mooie details breng ik inbeeld. Wees gerust; ik ga het huis niet leegtrekken. Ik voeg sfeer toe met diverse -tijdelijke-accessoires zoals kussens, meubilair en lampen.”

BASIS Bas: ,,Niet alleen het interieur is belangrijk voor de verkoop, ook het exterieur wordt niet vergeten. Een woning is pas echt fraai met strak gezeemde ramen en schone kozijnen. Hiervoor roep ik de hulp in van Niels Lambrechts van Terug naar de Basis (TNDB).”

De naamgeving van de glazenwasser behoeft enige uitleg. Niels vertelt: ,,In de basis is alles schoon, veilig, vrij van ongedierte en toegankelijk. Vandaar dat wij worden ingezet bij het verkoopklaar maken van woningen, zoals wij dat ook voor Floor Makelaardij doen. Zo brengen wij het huis terug naar de -schone- basis. Wij gaan gedegen te werk. Zo gebruiken wij geen kraanwater, maar osmose-water, om de beste kwaliteit te leveren. Osmosewater is water waarin geen mineralen en zouten meer aanwezig zijn en is sterk reinigend. De ramen zien er na onze behandelingen als nieuw uit.”

Bas van Dijen is blij met de samenwerking met zijn collega-ondernemers. ,,Wij krijgen nog altijd veel koop- en verkoopopdrachten binnen. Het is voor ons een geruststellende gedachte dat wij met deze professionals onze opdrachtgevers op perfecte wijze kunnen ontzorgen. Een huis verkopen is meer dan alleen stenen aan de man of vrouw brengen. Je moet wat extra’s leveren en via deze service doen wij dat.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie