Na een jarenlange zoektocht vindt Herenboeren Soest een plek op de gemeentegrens tussen Soest en Baarn.
Na een jarenlange zoektocht vindt Herenboeren Soest een plek op de gemeentegrens tussen Soest en Baarn. Herenboeren Willemshoeve

Grond voor Herenboeren Soest op gemeentegrens met Baarn

29 mei 2021 om 13:13 Zakelijk

BAARN Na een jarenlange zoektocht heeft Herenboeren Soest grond gevonden om een herenboerderij te beginnen. Die grond bevindt zich aan de noordkant van Soest, tussen de Biltseweg en de Jachthuislaan, en in de gemeente Baarn, langs de Praamgracht. Boerderij de Willemshoeve aan de Jachthuislaan maakt deel uit van de aankoop. In totaal gaat het om ongeveer 16 hectare waarop Herenboeren duurzaam gaat ‘boeren’.

Het koopcontract is getekend en het doel is om op 1 januari 2022 te starten met de herenboerderij. ,,Dit gebeurt op verzoek van en in nauw overleg met de huidige bewoners. De naam van de op te richten boerderij doet de geschiedenis eer aan: Herenboerderij Willemshoeve”, aldus de initiatiefnemers. De komende maanden zullen voorbereidingen getroffen worden voor de start van het project.

SCHOUDERS ERONDER ,,Het was een hele reis om te komen waar we nu zijn”, zegt voorzitter Henk Vroom. ,,Vanaf midden 2017 hebben we onze schouders eronder gezet om een Herenboerderij in Soest, Baarn en omgeving te realiseren. We zijn heel trots op het resultaat en dankbaar voor de steun die we ontvingen van alle mensen die ons hun vertrouwen gaven.”

Op een Herenboerderij werkt een boerin of boer in opdracht van de leden van de coöperatie volgens duurzame principes. De landbouwproducten - groenten, fruit, aardappelen en vlees van koeien, kippen en varkens - zijn bestemd voor de leden. Herenboeren Willemshoeve heeft daarbij naar eigen zeggen als doel het in stand houden en verduurzamen van het monument, maar ook het doorgeven van z’n historie, tot het creëren van een gave plek voor mens, dier en natuur met een brede betekenis. 

Wie geïnteresseerd is in een lidmaatschap van de Herenboerderij in Soest kan zich aanmelden via soest.herenboeren.nl. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie