Afbeelding
Eigen foto

55 jaar vakmanschap bij Van Berkum Makelaars

9 juni 2021 om 16:35 Zakelijk

BAARN Drs. Patricia van Berkum is geboren en getogen in Baarn, ging naar het Baarnsch Lyceum, heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en is in 1996 gestart op het makelaarskantoor van haar vader Jan van Berkum. Sinds 2001 is zij eigenaar van Van Berkum Makelaars. Inmiddels bestaat het kantoor 55 jaar en is het een bekende naam in Baarn en omgeving. 

,,Toen ik als ‘jongste bediende’ startte bij het makelaarskantoor van mijn vader, stond de makelaardij aan de vooravond van een heleboel nieuwe ontwikkelingen”, zegt Van Berkum. ,,De koopakte werd op dat moment nog op de typemachine gemaakt en nieuwe huizen werden aangemeld via de fax. Daar kwam een eenvoudig uitwisselingssysteem via de computer bij dat werd gebruikt naast de traditionele huizengids en de kaartenbak. Dat is nauwelijks meer voor te stellen als ik zie hoe snel de informatie nu wordt uitgewisseld.”

GEVOEL Toch is het wezenlijke van het vak na 25 jaar niet veranderd, legt Van Berkum uit. ,,Het gaat er nog steeds om het juiste huis te vinden voor je klant. Of om de juiste koper te koppelen aan een huis. Om het gevoel dat je krijgt als je een huis binnenstapt. Dát gevoel bepaalt of je het huis koopt of niet. Als makelaar moet je dat leren herkennen. Vakmanschap is nog steeds de bemiddelaar zijn, de vaardigheid en de kunde hebben om koper en verkoper bij elkaar te brengen.”

Het gaat om het gevoel dat je krijgt als je een buis binnenstapt. Als makelaar moet je dat leren herkennen

MARKETING ,,De afgelopen jaren is marketing een steeds grotere rol gaan spelen in het proces van het verkopen van een huis. Zelfs als huizen binnen een week al worden verkocht. Op dit punt loop ik graag vooruit en leer ik veel van de Amerikaanse vastgoedmarketing. Want investeren in goede marketing van het huis brengt echt zijn geld op, zeker in deze markt. Veel verkopers (en makelaars) gaan ervanuit dat een huis zichzelf wel verkoopt aan de hand van een paar mooie foto’s. Dat klopt enerzijds wel, anderzijds is er juist vakmanschap nodig om het optimale uit de verkoop te halen. Marketing begint met een goede voorbereiding. Simpelweg je aanbod op Facebook zetten is een gepasseerd station. Maar ook complete informatie is onderdeel van de marketing. Op deze manier weet een koper wat hij koopt en wordt hij zekerder. Daardoor zal hij vaak een beter bod neerleggen.”

SLAGEN ,,Wat de toekomst gaat brengen, weet geen enkele makelaar. Door de huidige schaarste in het aanbod en de grote vraag worden huizen ongelofelijk snel verkocht voor mooie prijzen. Daarover is op dit moment veel te doen in de media. Ondanks de vaak vele gegadigden kun je als koper zeker slagen in deze markt. Het kost tijd en moeite, je moet er bovenop zitten. Maar als het gevoel goed is als je binnenkomt in een huis, betaal je nooit teveel. Het gaat om je geluk en door de lage rente kun je voor langere tijd je lasten goed inschatten.”

,,Vakmanschap is meesterschap. Dat geldt voor elk vak. Door te blijven leren, open te staan voor nieuwe ontwikkelingen, maar ook te reflecteren, oefen ik elke dag mijn vak met veel plezier uit, al 25 jaar lang!” besluit Van Berkum. 

www.vanberkummakelaars.nl / Telefoon: 035-5418445

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie