Wim Brouwer: ,,Wij voelen ons nu al thuis in Baarn.
Wim Brouwer: ,,Wij voelen ons nu al thuis in Baarn." Peter Beijer

Nieuwe fotozaak in Laanstraat

Winkels

BAARN Passanten steken hun duim op wanneer Wim Brouwer poseert voor de winkel aan de Laanstraat 63. ,,Prima dat hier weer een fotozaak komt”, zegt een vrouw goedkeurend. ,,We hebben het gemist!” Inwoners van Baarn kunnen weer terecht op de plek waar voorheen Pro-Foto van Erik Uhlenbusch was gevestigd. Foto Brouwer is de naam van de nieuwe zaak.

Op het moment dat wij Wim Brouwer spreken is hij samen met een medewerker nog volop bezig met het inrichten van de winkel. Dozen vol met lijstjes in allerlei afmetingen vinden geduldig een weg naar de schappen in de knusse winkel aan de Laanstraat.

FAMILIEBEDRIJF ,,Wij hebben een familiebedrijf”, vertelt Wim. ,,De geschiedenis van Foto Brouwer start in juni 1952. Toen werd Foto Michielen op de Julianalaan in Bilthoven gevestigd. In maart 1978 nam mijn vader Henk de zaak volledig over en vanaf dat moment gaan wij als Foto Brouwer door het leven. Wij openden meerdere vestigingen in De Bilt en later ook in Wijhe en Utrecht waar wij de zaak van de bekende paparazzo Joop van Tellingen overnamen.”

De naamgever van de winkel loopt op het moment dat zijn zoon de geschiedenis uit de doeken doet even binnen. ,,Wij zijn de vierde ondernemer hier in Baarn”, weet Henk te vertellen. ,,Het mooie is dat deze winkel ooit van Ben Hak is geweest en Ben is toevallig ook ooit een werknemer van ons geweest.”

Het is echt onze specialiteit: het afdrukken van de kostbare en waardevolle herinneringen

VERANDERINGEN In de afgelopen decennia heeft Foto Brouwer veel zien veranderen in de fotografie. Wim: ,,Wij waren de eerste fotozaak in De Bilt en Bilthoven die eenuurservice aanbood. Direct afdrukken in formaat van 20x30 cm. Dat was in die tijd heel bijzonder en het werd een groot succes. Foto’s afdrukken is nog altijd een specialisme van ons. Diverse beroepsfotografen én particulieren uit de regio doen een beroep op ons. Het is echt onze specialiteit: het afdrukken van de kostbare en waardevolle herinneringen.”

Een andere specialiteit van Brouwer is het digitaal retoucheren van oude foto’s. ,,Van een originele prent met krassen en kreuken kunnen wij een prachtige reproductie maken. Ook foto’s waarvan de kleuren flets zijn krijgen bij ons een opfrisbeurt. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het digitaliseren van oude gegevensdragers. Denk aan videobanden, super 8, 8mm, audiotapes en cassettebandjes. Wij kunnen deze overbrengen op een USB of als je dat wilt op een DVD. Zo zijn oude beelden weer als nieuw en is het eenvoudig om deze te delen met vrienden en familie.”

Foto Brouwer is, net als voorganger Uhlenbusch, het adres voor officiële pasfoto’s. ,,U kunt bij ons altijd terecht voor uw officiële pasfoto’s, zonder afspraak. Wij maken pasfoto’s van elke leeftijd, van baby tot hoogbejaard. Ook voor buitenlandse paspoorten of visa van alle landen blijft Laanstraat 63 het adres voor de mensen uit de regio Baarn.”

De winkel aan de Laanstraat is vanaf zaterdag 17 juli officieel geopend. ,,Wij voelen ons nu al thuis in dit mooie dorp. De mensen zijn van harte welkom voor advies en mooie fotoproducten.”

Foto Brouwer, Laanstraat 63, www.ringfotobrouwer.nl, 035 541 1442

door Peter Beijer

advertentie