Eind van het jaar stoppen Erna en Herman met Jeanscorner.
Eind van het jaar stoppen Erna en Herman met Jeanscorner. Melissa Hofland

Jeanscorner vertrekt uit Laanstraat: ‘We gaan onze klanten missen’

13 juli 2021 om 10:01 Winkels

BAARN Wellicht is het al opgevallen. Op de ramen van de Jeanscorner in de Laanstraat staat met grote letters: Opheffingsuitverkoop. Verdwijnt weer een vast gezicht uit het straatbeeld? ,,Ja, helaas wel. Maar niet meteen. We houden nog grote leegverkoop en sluiten rond de kerst.”

Herman Nijholt (63), samen met zijn vrouw Erna (59) eigenaar van de winkel, haalt precies half tien het slot van de winkel. Hij rolt de kledingrekken naar buiten. De eerste winkelbezoeker duikt er meteen tussen. ,,Wat jammer dat jullie gaan sluiten”, zegt ze als ze richting de jeans-wand loopt. ,,Waar haal ik nou straks die fijne spijkerbroeken voor mijn man?” Dat is precies het product waar de Jeanscorner erg goed in is. Simpele, rechte, basic jeans. Met daarnaast een collectie jurkjes, vestjes en shirtjes voor de vrouw. Allemaal kleine productie, vanuit Italië. Net even anders dan de massaconfectie uit de grote, bekende modeketens. ,,En betaalbaar. Met veel liefde uitgezocht, geholpen door de adviezen van vertegenwoordigers en in de loop van de tijd met een goed ontwikkeld gevoel voor mode”, aldus Herman.

Kleding kopen moet een beetje een feestje zijn, is ons idee

Een mooi onderdeel van het werk; de inkoop voor de winkel. Ze deden het met succes. Ook in moeilijkere ondernemerstijden wisten ze een formule te vinden waardoor ze het eigenlijk nooit financieel moeilijk hebben gehad. Maar het mooist aan het werk vinden Herman en Erna het klantcontact. ,,Onze klanten komen vanuit de hele regio. Kleding kopen moet een beetje een feestje zijn, is ons idee. Je wilt de mensen met een grote ‘smile’ de winkel weer zien verlaten. Dan heb je een goede dag. De mensen zullen we gaan missen.” 

NIEUWE TERMIJN Eind 2019 had het ondernemersechtpaar al een gesprek met de verhuurder en een nieuwe termijn van 2 à 3 jaar afgesproken. ,,We hebben alles meegemaakt en gezien in dit wereldje. Hard gewerkt en goed gespaard voor een vroegpensioen.  Nu met corona en de onzekere ontwikkelingen daarin, hebben we besloten het bij die twee jaar te laten. We zien ernaar uit om het rustiger aan te kunnen gaan doen.” Alhoewel, ook weer niet al te rustig. ,,We zijn geen stilzitters. Ik kom uit een aannemersfamilie en ben vrij handig. Dus straks volop tijd om het onderhoud van ons huis eens aan te pakken. En uiteraard hebben we dan meer tijd met onze kleinkinderen. We houden erg van kamperen. Als we spontaan weg willen, kan dit ook. Die vrijheid, dat zal wel heerlijk zijn. Als ondernemer ben je altijd minstens zes dagen in de week aan het werk.”

Sinds 1982 heeft Baarn op deze plek een modewinkel. Eerder heette de winkel Leo’s mode. In 2005 namen Erna en Herman het over. Zij voerden veel moderniseringen door en maakten de winkel ‘huiselijker’. Zij veranderden de naam in 2007 in het vertrouwde Jeanscorner. ,,De plek is goud op deze hoek, zo tegenover een grote supermarkt en hierachter een grote parkeerplaats. Het pand is ook geweldig met al die ramen zodat je je kleding uitnodigend kunt presenteren”, vindt Herman. 

OVERNEMEN Het laatste half jaar dat het ondernemerspaar er nog is, verkopen ze hun winkel leeg. ,,En we gaan verkennen of er een nieuwe ondernemer is die de winkel wil overnemen. Dat zou de mooiste afsluiting zijn.”

door Melissa Hofland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie