Amsterdamsestraatweg obstakel voor snelfietsroute

14 jan, 10:00 Verkeer en vervoer Paleis Soestdijk Nufotograferen.nl
De Escherrotonde met linksboven de aansluiting met de Amsterdamsestraatweg.
De Escherrotonde met linksboven de aansluiting met de Amsterdamsestraatweg.

BAARN Geen tunnel bij Paleis Soestdijk, maar misschien wel bij de Escherrotonde. In het definitieve bestemmingsplan Landgoed Soestdijk, komt nu definitief geen ongelijkvloerse kruising. Bij de Escherrotonde wordt juist gekeken of er wel een fietstunnel kan komen. Een pril plan en voorlopig alleen een berekening van de kosten en een technische verkenning. Die worden vervolgens afgezet tegen de plannen die er nu liggen. 

Een ingenieursbureau dat het afgelopen jaar onderzoek deed, rapporteert dat fietsers nu soms moeten wachten bij het oversteken, maar dat het geen nijpend probleem is. Het voorbehoud is dat het verkeer niet moet toenemen. Dat zal echter wel het geval zijn. Gedeeltelijk door de plannen rondom Soestdijk en de nieuwe woonwijk, maar ook omdat heel Baarn 30 kilometer wordt en het doorgaande verkeer eigenlijk alleen nog via de Amsterdamsestraatweg van Soest naar Baarn en vice versa kan. 

2030 Rond 2030 kan er dan echt sprake zijn van problemen en dat willen de provincie Utrecht en de gemeente Baarn voorkomen. Zeker nu er een grootschalig plan in de maak is om de Amsterdamsestraatweg te reconstrueren, inclusief het veranderen van..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.