Het bestemmingsplan voor Landgoed Soestdijk is door de raad vastgesteld,
Het bestemmingsplan voor Landgoed Soestdijk is door de raad vastgesteld, Caspar Huurdeman

Raad Baarn keurt bestemmingsplan Soestdijk goed

23 februari 2022 om 21:48 Overig Paleis Soestdijk

BAARN Paleis Soestdijk kan worden gerenoveerd. De gemeenteraad heeft, na een procedure van drie jaar, het bestemmingsplan Landgoed Soestdijk woensdagavond om 21.45 uur goedgekeurd.

Dat betekent dat de eigenaar, de Meyer Bergman Erfgoed Groep (MBE), een hotel mag bouwen en een nieuwe woonwijk in het bos naast het paleis. Met het verdiende geld kan het paleis en het landgoed worden gerenoveerd. 

De raad stemde met 14 stemmen voor en 5 tegen. Net als vorig jaar bij het ontwerpbestemmingsplan stemden de BOP, GroenLinks en de PvdA tegen. VVD, D66, VoorBaarn, CDA, CU-SGP en lijst Maike Koenders stemden voor. 

Tijdens de meest recente discussies speelde de verkeersveiligheid rond de Amsterdamsestraatweg op. Wegbeheerder, de provincie Utrecht en de MBE vonden een gelijkvloerse kruising voldoende. 

Op initiatief van VoorBaarn komt er nu toch een onderzoek naar een tijdelijke brug tussen paleis en parade voor wandelaars, fietsers en rolstoelers. De provincie en MBE zegden de afgelopen week hun medewerking aan dat onderzoek toe. 

Het raadsbesluit is een belangrijke stap, maar betekent niet dat de renovatie direct start. Tegen het raadsbesluit zal bezwaar worden gemaakt, waardoor de Raad van State zich er over zal moeten buigen. 

Door Eugene Leenders

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie