Afspraken Soestdijk afgerond

15 jan, 14:00 Overig Paleis Soestdijk Caspar Huurdeman
Een verbod op vuurwerk bij evenementen, maar Paleis Soestdijk mag zichzelf wel in de schijnwerpers zetten.
Een verbod op vuurwerk bij evenementen, maar Paleis Soestdijk mag zichzelf wel in de schijnwerpers zetten.

BAARN Nu de laatste puntjes op de i zijn gezet, is wethouder Erwin Jansma klaar om het bestemmingsplan Landgoed Soestdijk met de gemeenteraad te bespreken.

Die raad krijgt vandaag de zogenoemde anterieure overeenkomst, waarin alle afspraken tussen de MeyerBergman Erfgoed Groep (MBE) en de gemeente Baarn zijn opgesomd. Op verzoek van de raad is die aangepast met een aantal expliciete bepalingen. Zo staat nu goed op papier dat elke euro, die met de woningbouw in het Alexanderkwartier wordt verdiend, ten goede komt aan de renovatie van paleis en landgoed. Een tweede overeenkomst is vooral tussen de provincie en MBE. Daarin staat gedetailleerd beschreven hoe de komende jaren wordt gecontroleerd, dat natuurmaatregelen worden uitgevoerd en het beoogde effect ook wordt bereikt. 

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.