Afbeelding
Caspar Huurdeman

Pasen: het feest van de hoop in Paaskerk

29 maart 2024 om 09:15 Religie

BAARN Pasen is het feest van hoop, van nieuw begin. Van het mysterie dat wat het einde lijkt te zijn toch een begin van iets nieuws kan betekenen. Ieder kan daar in het leven zelf iets van ervaren. Dan sta je met je rug tegen de muur, heb je het gevoel niet voor of achteruit te kunnen. Door scheiding of ziekte. Door de dood van een geliefde. Of je bent gevlucht, maar je moet weer terug. 

Alles waar je op dacht te kunnen bouwen, je verwachtingen, je inzet, er is een kruis door gezet. Dit raakt aan Jezus zijn ervaringen. Een diep verhaal is het wat verteld en overwogen wordt in de dagen op weg naar Pasen. 

Na de viering van Witte donderdag gister is er vanavond de Goede Vrijdagdienst om 19.30 uur. Een moment van luisteren, overwegen, zingen en zwijgen. Bij het kruis leggen we het neer: wat ons raakt in de laatste dagen van Jezus. De zorgen, het verdriet, de moeiten die er zijn en het mededogen in onze dagen. Voorganger is ds. Marleen Kool. De cantorij onder leiding van Kees de Bruijn ondersteunt de samenzang.

Stille Zaterdag wordt de paaswake om 21.00 uur gevierd. Een viering met oeroude elementen. De nieuwe paaskaars wordt binnengebracht, de Lof op het Licht zal klinken, waterverhalen uit het Oude Testament zullen gelezen worden over doortocht door de dood en redding uit de diepte, het Evangelie van de Opstanding zal klinken, de Doopbelofte wordt vernieuwd en bevestigd in het uitspreken van woorden van vertrouwen. Woorden die raken aan ons verlangen er te zijn als dragers van hoop en van licht. Voorganger is ds. Christine van den End.

De Paaswake loopt uit in de Paasmorgendienst, die om 10.00 uur aanvangt. Een feestelijke viering met muziek, instrumenten, zang en woorden van leven. Ieder wordt gevraagd een bloem mee te nemen. Waar mensen samenkomen rond de Schriften, waar zij zich laten raken door de adem van God, wordt nieuw leven wakker geroepen. Dit wordt verbeeld met een bloeiend kruis. Voorganger is ds. Marleen Kool. De Paaskerk staat aan de Oude Utrechtseweg 4 in Baarn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie