Ilse van der Stoep hoopt dat de mensen in Baarn weer zin hebben om een abonnement kopen.
Ilse van der Stoep hoopt dat de mensen in Baarn weer zin hebben om een abonnement kopen. Bosbad de Vuursche

Bosbad De Vuursche half mei weer open; voorverkoop abonnementen van start gegaan

2 april 2024 om 20:00 Recreatie

BAARN De zomer is in zicht! Bij Bosbad de Vuursche zijn de voorbereidingen voor een nieuw zwemseizoen in volle gang. In het Paasweekend startte het Bosbad met de voorverkoop van abonnementen. In het dorp zijn banners opgehangen en de website van het buitenbad is klaar om de aanvragen te verwerken. De voorverkoop loopt tot en met 30 april. Vanaf 1 mei geldt de (hogere) seizoensprijs.

Het Bosbad hoopt, net als ieder jaar, op een mooie, warme zomer. ,,We proberen met oude volkswijsheden het weer te voorspellen”, grapt Bosbad-bestuurslid Ilse van der Stoep. ,,Een droge maart, is een zomer te paard. En: is februari nat en koel, dan wordt juli dikwijls heet en zwoel. Maar uiteindelijk is het gewoon afwachten wat de zomer voor ons in petto heeft. We hopen in ieder geval dat de mensen in Baarn weer zin hebben om te zwemmen en een abonnement kopen.”

Als het weer het toelaat, is Bosbad De Vuursche vanaf 16 mei weer open voor bezoekers. ,,We werken keihard om de verschillende baden en de ruimten eromheen in orde te brengen voor deze geplande datum”, zegt Van der Stoep, ,,maar we hebben wel wat pech gehad. De grondwaterstand was zo hoog dat we het diepe bad niet helemaal konden leegpompen, omdat we bang waren dat de wanden en vloer onder de druk zouden bezwijken. Pas toen het grondwater was weggepompt, konden we het bad legen, schoonmaken, waar nodig repareren en schilderen. De vele regen hielp bij dat laatste niet mee: verf moet drogen en dat doet het niet als het regent.”

Met nog zes weken te gaan, zijn er nog volop klussen te doen. Van der Stoep somt op: ,,De baden worden na het drogen gevuld, waarbij chemicaliën ervoor moeten zorgen dat het water de juiste zuurgraad krijgt. Vervolgens moeten de zonnecollectoren hun werk gaan doen om het zwemwater op te warmen. Rond de baden wordt het groen gesnoeid en gemaaid. De midgetgolfbanen worden schoongespoten en waar nodig bijgeschilderd. De toiletten, die waren afgesloten om vorstschade te voorkomen, worden weer aangesloten en schoongemaakt. De badmeesters van dit seizoen krijgen een EHBO-training en worden ingewerkt.”

Abonnementen voor het Bosbad zijn vanaf heden te koop via www.bosbaddevuursche.nl. Vanaf de opening van het bad zijn ze bij de kassa af te halen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie