Bij het Bosbad hopen ze op een warme droge zomer.
Bij het Bosbad hopen ze op een warme droge zomer. Ilse van der Stoep

Bosbad start abonnementenverkoop

29 maart 2022 om 14:00 Overig

BAARN Bosbad de Vuursche start aankomend weekend met de voorverkoop van abonnementen voor het nieuwe zwemseizoen. De nieuwe website van het buitenbad is dan klaar om de aanvragen te verwerken. De voorverkoop loopt tot en met 30 april. Vanaf 1 mei geldt de (hogere) seizoensprijs.

Vanaf 16 mei is Bosbad de Vuursche weer open voor bezoekers. Tot die tijd wordt er hard gewerkt om de verschillende baden en de ruimten eromheen in orde te brengen voor deze geplande datum. ,,Het opstarten van het Bosbad begint bij ons al in de winter”, vertelt Bosbad bestuurslid Ilse van der Stoep. ,,Eerst maken we de baden schoonmaken, we repareren wat nodig is en dan worden de baden geverfd. De verf moet een week of vijf drogen. Daarna worden de baden gevuld, waarbij chemicaliën ervoor zorgen dat het water de juiste zuurgraad krijgt. De zonnecollectoren moeten dan hun werk gaan doen om de boel op te warmen. Het water moet minimaal 16 graden zijn, anders mogen we niet eens open. Rond de baden wordt het groen gesnoeid en gemaaid, zodat alles er weer netjes uitziet. De midgetgolfbanen worden schoongespoten en waar nodig bijgeschilderd. Al met al een hele klus!”


VEILIGHEIDSHEK Nieuw dit jaar is een hek dat op de buffer tussen het diepe bad en het 1 meter bad staat. ,,Niet fraai, wel nodig”, zegt Van der Stoep. ,,We krijgen steeds meer badgasten uit landen waar zwemonderwijs niet zo hoog op de prioriteitenlijst staat als hier in Nederland. In het 1 meter bad kunnen ze staan, maar klimmen ze op de buffer en springen ze het diepe in, dan kunnen ze - als ze niet goed kunnen zwemmen - gemakkelijk verdrinken, want het water is daar 2 meter diep. Door een hek te plaatsen met daarop een waarschuwingsbord, willen we gevaarlijke situaties voorkomen. Natuurlijk staan er altijd goed getrainde badmeesters, maar als mensen van alle kanten het bad in kunnen duiken is het voor hen ook lastig om alles in de gaten te hebben. En wij hebben natuurlijk wel een verantwoordelijkheid voor de veiligheid van alle gasten.”


WARME ZOMER Het Bosbad hoopt dit jaar ‘een ouderwets goed seizoen’ te draaien. Van der Stoep: ,,In 2020 was het bad dicht vanwege corona. Vorig jaar, in 2021, was het wel open. We hadden alles heel goed voorbereid met borden die looproutes konden aangeven op drukke dagen en extra personeel om alles in goede banen te leiden. Helaas waren de maanden juli en augustus - normaal onze drukste maanden - qua weer nogal dramatisch. Er waren weinig echt zomerse dagen en het regende vaak. Wij merken dat de meeste mensen niet willen zwemmen als het onder de 25 graden is en al helemaal niet als het regent. We hopen daarom op een warme, droge zomer dit jaar.”

ABONNEMENTEN Abonnementen voor het Bosbad zijn vanaf 2 april te koop via de website www.bosbaddevuursche.nl. Vanaf de opening van het bad zijn ze bij de kassa af te halen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie