Afbeelding
Rechtbank Midden-Nederland

Baarnse slachtoffer mensenhandel en uitbuiting

Rechtbank

BAARN Zij voelt elke dag dat zij wordt verkracht door haar klanten. Dat schreef een vrouw uit Baarn in haar slachtofferverklaring die dinsdag in de rechtbank werd voorgelezen. Haar ex-vriend hoorde drie jaar cel eisen waarvan 10 maanden voorwaardelijk wegens mensenhandel. Ook zou deze man 38.000 euro aan de Baarnse moeten betalen als schadevergoeding.

Deze 37-jarige man uit Huizen vertelde dat hij zes jaar geleden een relatie kreeg met de veel jongere vrouw. Die relatie begon toen zij 17 jaar oud was. Volgens de verdachte hadden zij een gelijkwaardige relatie waarin ze allebei verantwoordelijk waren voor het inkomen in hun gezamenlijke huishouden.

De Baarnse stapte twee jaar geleden naar de politie. Zij voelde zich gedwongen door de verdachte om achter de webcam te gaan. Zij werkte soms 15 uur per dag. Zij gaf al het geld af aan de verdachte. De Baarnse ontving ook 20 klanten in die periode dat zij als sekswerker aan de gang was. Zij eist ook dat geld terug.

Het slachtoffer heeft nu een schuld van tienduizenden euro’s, terwijl zij ook nog in de horeca werkte. De Baarnse heeft alles betaald voor deze verdachte en zij zit nu diep in de schulden. Zij eiste het bedrag dat zij heeft verdiend en ook alle kosten. Het OM vond dat er sprake was van dwang en geweld. De officier gaf aan dat deze verdachte vaker met jonge vrouwen aanpapt. Hij maakt schulden en de vrouw kan daarvoor opdraaien.

De verdediging vond dat er geen enkel bewijs was voor mensenhandel. De advocate wees erop dat de Baarnse pas aangifte heeft gedaan toen zij haar kind niet meer mocht zien na de scheiding met deze verdachte. Volgens de verdediging is haar cliënt net zo goed een slachtoffer. De relatie bestond volgens de advocate uit twee gelijkwaardige partners. Zij vond dat de Huizer volledig moest worden vrijgesproken. De uitspraak is op 12 juli.

advertentie
advertentie