'Het speelveld is niet gelijk'

26 okt, 11:41 Politiek Paleis Soestdijk Omega Render
Het plan van Eden Soestdijk in 2017. met in het bos achter het paleis een grote kunststof hal.
Het plan van Eden Soestdijk in 2017. met in het bos achter het paleis een grote kunststof hal.

BAARN Terwijl de top van het consortium Eden in Eethuis de Generaal op de uitslag zat te wachten, kreeg de Meyer Bergman Erfgoed Groep op 8 juni 2017 te horen dat zij de winnaar was van de tender voor de aankoop van Landgoed Soestdijk.

Het bleef drie jaar stil, maar nu ligt er een brief van initiatiefnemer Anton Valk, aan het Baarnse college, waarin hij constateert dat het huidige plan (te) sterk afwijkt van het idee dat drie jaar geleden is beoordeeld. Valk: ,,Bij lezing van de onderliggende stukken moeten wij constateren dat de voorliggende plannen op belangrijke punten afwijken van de plannen die de Meijer Bergman Erfgoed Groep destijds gepresenteerd heeft in het biedproces, en die door de selectiecommissie zijn gehonoreerd met toewijzing van de eigendom. Wij achten het bestuurlijk onzuiver dat de overheid de Meijer Bergman Erfgoed Groep niet houdt aan nakoming van de plannen die tot uitverkiezing hebben geleid.”

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.