Alleen Sint blij met Paleis Soestdijk

22 okt, 18:30 Maatschappelijk Paleis Soestdijk Caspar Huurdeman
Een verdwaalde roetveegpiet op het bordes van Paleis Soestdijk.
Een verdwaalde roetveegpiet op het bordes van Paleis Soestdijk.

BAARN Alleen Sint Nicolaas en de NTR lijken op dit moment blij met Paleis Soestdijk. In alle rust worden delen van het Sinterklaas Journaal opgenomen. Wellicht wordt ook over de landelijke intocht nagedacht.

De publieksopening is al tien maanden gesloten en de zakelijke verhuur staat op het kleinste waakvlammetje. Het steeds weer opstarten van de activiteiten is te duur en de corona-maatregelen maakt het nog veel moeilijker. Een paradijs voor de filmmakers. Ze kunnen volkomen ongestoord aan de slag. In het paleis en ook in de achtertuin, dat al tijdens de bewoning van Prinses Juliana en Prins Bernhard zo is aangelegd dat er volledige privacy is.

ROETVEEG Alleen wat activiteiten op de Parade tegenover het Paleis en een verdwaalde roetveegpiet op het bordes verraden dat er wat aan de hand is. De gemeente en de Meyer Bergman Erfgoed Groep zijn intussen drukdoende om het voorontwerpbestemmingsplan om te zetten in het ontwerpbeste..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.