Ruiterprotest plan Soestdijk

20 okt, 07:00 Nieuwbouw Paleis Soestdijk Baarnsche Courant
Met pamfletten worden ruiters geïnformeerd over het ontwerpbestemmingsplan Soestdijk.
Met pamfletten worden ruiters geïnformeerd over het ontwerpbestemmingsplan Soestdijk.

BAARN Ruiters en menners worden benadeeld door het bestemmingsplan Paleis Soestdijk. Dat vindt de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) die, door een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan, bezwaar maakt.

De overkoepelende paardensportbond is bevreesd dat bij goedkeuring van het plan twee paardenpaden vervallen. Daardoor zouden ruiters vanuit Soest en Baarn niet meer het netwerk van paardenpaden bereiken en op een veilige manier kunnen buitenrijden.

PAMFLETTEN Op diverse plekken in het bos hangen pamfletten waarin ruiters worden opgeroepen zich in de plannen te verdiepen en een zienswijze in te sturen. De Meyer Bergman Erfgoed groep wil de woonwijk Alexanderkwartier bouwen op en achter het voormalig Marechausseeterrein. De bebouwing zorgt ervoor dat een paardenpad ter hoogte van knooppunt 29 komt te vervallen. Deze route zou de enige manier voor ruiters en menners zijn om door het Paardenbos richting de Vuursche te komen. ..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.