Afbeelding
Jeugdtheaterschool Marmelijn

Jeugdtheaterschool Marmelijn in september weer van start

12 juli 2021 om 08:51 Podiumkunsten

BAARN Het theaterseizoen 2020-2021 zit er voor Jeugdtheaterschool Marmelijn alweer op. ,,Door corona was het een bizar jaar”, schrijft Marc van Driel. Vol goede moed startte de lessen in september 2020. ,,Helaas moesten alle lessen, vanwege de lockdown, vanaf december tot begin maart online gegeven worden.”

In maart kreeg Marmelijn de mogelijkheid om haar lessen buiten te geven op het terrein van de Waldheim-mavo. ,,Het was fantastisch om alle leerlingen weer live te kunnen zien. Eind mei konden we alle repetities hervatten in Theater de Speeldoos en hebben alle klassen hun voorstellingen kunnen spelen in de grote theaterzaal van de Speeldoos voor publiek. Dat was een feest.”

PROGRAMMA Jeugdtheaterschool Marmelijn biedt kinderen en jongeren vanaf 4 tot en met 18 jaar uit Baarn en omstreken toneel en musicallessen. Leerlingen krijgen te maken met alle facetten van het theaterleven. Alle klassen spelen aan het einde van het seizoen hun voorstelling in de Theaterzaal van Theater de Speeldoos. Dan maken ze ook allemaal kennis met grime, licht, geluid en kostuums. Theater de Speeldoos is het thuishonk van Marmelijn. In de Speeldoos worden ook alle lessen gegeven.

Sinds kort verzorgt Marmelijn toneellessen voor kleuters wat een groot succes is. Onder leiding van docent Rick Snelderwaard maken de nog jonge leerlingen op een speelse wijze kennis met het toneelspelen.

JUBILEUMVOORSTELLING Marc van Driel is al lange tijd betrokken bij Marmelijn. Vanaf zijn negende speelde hij bij Marmelijn (toen nog jeugdtheater Oosterhei) en in 2020 was hij 20 jaar betrokken als docent bij Marmelijn. Daarnaast is Van Driel altijd hoofddocent geweest en is hij al jaren artistiek leider van Marmelijn. Helaas gooide corona roet in het eten, maar komend seizoen gaat Marc van Driel een speciale jubileumvoorstelling maken bij Marmelijn. Deze voorstelling is vooral gericht op jongeren vanaf 12 jaar. De repetities hiervan vinden plaats op de woensdagen van 19.30 tot 21.00 uur

INSCHRIJVEN De inschrijving voor het komend seizoen is geopend: www.marmelijn.nl. De lessen starten in de derde week van september. De lessen tot aan de herfstvakantie zijn gratis. Mocht een leerling beslissen dat het volgen van de toneel of musicallessen toch niets voor hem of haar is, kan er tot aan de herfstvakantie kosteloos worden opgezegd.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie