Afbeelding
Foto Adobe Stock

De leukste uitjes in Baarn tijdens de meivakantie

13 april 2023 om 15:00 Partnercontent

Het is langer licht, ‘s ochtends word je weer wakker van fluitende vogeltjes en de bomen staan weer in bloei, allemaal tekenen dat de meivakantie voor de deur staat. Maar omdat alles steeds duurder wordt, wil je misschien niet te ver van Baarn weg en gewoon daguitjes doen in plaats van weekendjes weg of vakanties in het buitenland. Verruil dus die grote koffers voor een rugzak voor dames en wees een toerist in eigen stad:

De pekingtuin

Als je bekend bent in Baarn ben je ongetwijfeld bekend met de Pekingtuin, een oase van groen in het hart van Baarn. Het park hoorde oorspronkelijk bij het landhuis Peking, dat in Chinese stijl is gebouwd. Dit landhuis bestaat inmiddels niet meer, maar de naam bleef. Het enige Chinese wat overgebleven is is het Chinees-Indische restaurant dat in het park gevestigd is. Dit park is gratis te bezoeken en ideaal voor een picknick met de kids, een potje jeu de boules met vrienden of om bijzondere vogels te bekijken in de volière.

De Wintertuin

Ondanks dat de naam het misschien doet vermoeden, is de Wintertuin ook in de zomer, lente en herfst geopend. Vroeger was het een botanische kas in het Cantonspark. Tegenwoordig is de Wintertuin een terras & theetuin waar je terecht kunt voor een bakje koffie, lunch, borrelen of voor een high tea. Ook is de locatie te huren voor groepen, trouwen en fotoshoots. Naast eten en drinken vind je in de voormalige botanische kas nog twee bijzondere kassen: de Elixir Escaperooms.

Jumpsquare Baarn

Een regenachtige dag of een dag waarop de kinderen zich vervelen en jij geen inspiratie meer over hebt? Kijk dan eens naar de optie Jumpsquare. Jumpsquare Baarn is een indoor trampolinepark van 2500 m2. Wedden dat je kinderen zich gelijk niet meer vervelen?

Escape room Corps Inc. Baarn

Heb jij altijd al een lijk willen stelen uit een mortuarium? Dan moet je bij escape room Corps Inc. in Baarn zijn. Laat je meevoeren in een spannende mix van real life gaming met een acteur en het traditionele element van escape rooms: puzzels.

Tureluurs - Workshops houtbewerking

Maak de mooiste dingen van hout tijdens een workshop van Tureluurs. Of je nu een zelfgemaakt kastje, een nieuwe lamp of een naambordje wilt maken, Tureluurs kan het je leren. Je werkt met figuurzagen, decoupeerzagen en nog veel meer en je bent een paar uur creatief bezig. Tureluurs is natuurlijk ook leuk voor het organiseren van een kinderfeestje.

Heb jij genoeg inspiratie opgedaan maar weet je niet waar je je picknickspullen in op moet bergen, of waar je het kinderspeelgoed moet laten? Kijk dan eens bij de tassen van Kipling, de ideale tassen voor al je uitjes. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie