Afbeelding
Foto Grote Broer

Kunst op de basisschool

Partnercontent

Ieder kind is anders, heeft andere talenten en andere voorkeuren. Binnen het kunstonderwijs hebben kinderen volop de mogelijkheid om dit allemaal te ontdekken. Wat een avontuur! Bij Grote Broer gaan we al sinds 2001 mee op dat avontuur. Als professionals op het gebied van kunsteducatie organiseren we workshops, lessenseries en culturele dagprojecten op scholen door heel Nederland. In de regio Baarn waren we eerder al op de Ludgerusschool en de 2e van der Huchtschool in Soest. Daar organiseerden we een circusdag, een workshop cartoontekenen en een dagproject wereldgeschiedenis dans.

Een kennismaking met verschillende kunstvormen

Er zijn zoveel verschillende kunstvormen en het liefst wil je natuurlijk dat je leerlingen met al deze kunstvormen in aanraking komen. Een workshop is daarvoor de perfecte vorm. In een paar uur leren kinderen de achtergrond van een bepaalde kunstvorm en gaan ze zelf aan de slag. Elke keer opnieuw staan ze te kijken van wat ze allemaal kunnen bereiken in die paar uur. Na een workshop cartoontekenen hangt het klaslokaal vol met prachtige strips, na een workshop Virtual Reality nemen de leerlingen een opname van hun eigen film mee naar huis en na een kennismaking met jongleren weten alle kinderen hoe ze drie ballen in de lucht moeten houden. En ga zo maar door!

De breedte of de diepte in met lessenseries

Wil je een stapje verder? Dan is een lessenserie waarschijnlijk een betere keuze dan een losse workshop. Tijdens een lessenserie komen we een paar keer naar school. Zo kunnen we meer aandacht besteden aan één kunstdiscipline. We studeren dan bijvoorbeeld in een aantal keren een dans of een voorstelling in. Of we laten juist de veelzijdigheid van een bepaalde kunstvorm laten zien: dan gaan we bijvoorbeeld elke keer aan de slag met een ander dansgenre of pakken we elke week een andere circusact op. Zo hebben de kinderen aan het einde van de lessenserie een breed begrip van hoe veel verschillende activiteiten er allemaal kunnen vallen onder een bepaalde kunstvorm.

Dagprojecten: de hele school op z’n kop

Maar het leukste zijn misschien nog wel de dagprojecten. Tijdens een dagproject zetten we de hele school op z’n kop. In alle hoeken en gaten worden er dan bijvoorbeeld stukjes van één voorstelling ingestudeerd. Om aan het einde van de dag natuurlijk met z’n allen te schitteren en te stralen op het podium. Een dag om nooit te vergeten!

Wil je weten wat er mogelijk is bij jou op school? Neem dan vooral contact met ons op. Wij vertellen je graag wat er allemaal kan: dat is namelijk een heleboel!

advertentie
advertentie