Afbeelding
Foto: Pexels

Dit moet je weten over Intergas ketels!

23 maart 2022 om 07:36 Partnercontent

Intergas positioneert zich als de “betrouwbare en milieuverantwoorde oplossing voor verwarming en warm water wereldwijd”. Een groot pluspunt van Intergas cv-ketels is dat ze een zekere mate van flexibiliteit bieden bij de installatie, waardoor het mogelijk is om eerst het warmwatersysteem te installeren en later de cv-installatie aan te sluiten, zodat eventuele overlast van een ketelwissel, dwz geen toegang hebben tot warm water wordt tot een minimum beperkt. Daarnaast heb je door het unieke ontwerp van de Intergas warmtewisselaar nog steeds warm water, ook als de pomp uitvalt. In dit artikel kun je meer lezen over de Intergas ketel

Intergas combiketels

Combiketels combineren, zoals de naam al doet vermoeden, zowel een waterverwarmingssysteem als centrale verwarming in één compacte unit. Het voordeel is dat er geen aparte cilinder nodig is om het water op te slaan, dus het is vooral handig als je weinig ruimte hebt. Het verwarmt het water wanneer je het nodig hebt, zodat je geen energie verspilt aan het constant houden van een tank met warm water. Intergas biedt 3 combiketels aan: de Combi Compact HRE, de Combi Eco RF en de Rapid. 

Combi Compact HRE

De Combi Compact HRE demonstreert de revolutionaire condensatieketeltechnologie van Intergas: Double High Efficiency. De Intergas Combi Compact HRE is leverbaar met vier vermogensuitgangen (24/18, 28/24, 36/30, 36/40). Alle Intergas HRE ketels zijn Energy Saving Trust aanbevolen met een rendement tot 95,8% voor warm tapwater.

Combi ECO RF

De Combi Compact ECO RF is het resultaat van meer dan twintig jaar Intergas’ streven naar Hoog Rendement cv-ketels. Het succes van het ontwerp van de Combi Compact ECO RF is erkend door de Consumentenbond en is al twee jaar op rij bekroond met de onderscheiding “Best Tested”. De ECO RF is verkrijgbaar in drie uitgangen: 24, 30, 36. Dit resulteert in minder energieverbruik omdat het reageert op een wisselende vraag.

Rapid

De Intergas Rapid combiketel combineert een hoog rendement in zowel de warmwater- als de cv-stand. Het behoudt alle voordelen van de revolutionaire condensatieketeltechnologie van Intergas. Hij is verkrijgbaar in twee vermogens, 25 kW en 32 kW. Alle componenten zijn goed bereikbaar doordat de ketelbehuizing aan de voorzijde is verwijderd en door het ingebouwde expansievat is het gebruik van een mal niet nodig. Intergas geeft 3 jaar garantie op arbeid en onderdelen. De Intergas Rapid is een 5 in 1 ketel die ook eenvoudig om te bouwen is naar systeem, open lucht of meerpunts door het wijzigen van parameterinstellingen in de software. Er zijn slechts 12 componenten, waaronder 4 bewegende delen, wat betekent minder onderhoud, lagere servicekosten en grotere betrouwbaarheid.

Intergas systeemketels

De Intergas Compact HRE Systeem Ketel is een cv-ketel. Hij werkt met standaard ‘aan/uit’ thermostaten maar ook met programmeerbare kamerthermostaten. De ingebouwde vorstthermostaat beschermt tegen schade door koud weer en door toevoeging van een warmwaterboiler kan de ketel naast de radiatoren ook warm water verwarmen. De Intergas System ketel is leverbaar in vier vermogens: 18, 24, 30, 40.

Intergas reguliere ketels

De Intergas Compact HRE OV open ontluchtingsketel is een cv-ketel voor toepassing in een open ontlucht systeem met een verzameltank. Als je gewoon een ouder, traditioneel systeem wilt updaten, is deze ketel ideaal. De constant modulerende ventilator past het vermogen van de ketel automatisch aan je wensen aan, waardoor kostbare energie wordt bespaard. Als je je cv-ketel ook voor warm water nodig hebt, kan er ook een boiler worden toegevoegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie