Afbeelding
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Geld besparen bij zakelijk energie

8 december 2021 om 10:55 Partnercontent

De energieprijzen zullen de komende maanden alleen maar verder stijgen. Het is nu belangrijker dan ooit om het huidige energieverbruik zo laag mogelijk te houden. In dit artikel leggen we uit hoe je energie kan besparen op kantoor.

Op kantoor besparen op jouw energiekosten 

Er zijn verschillende manieren om op kantoor te besparen op j jouw energierekening. Een van de grootste energievreters op kantoor is het aan laten staan van elektronische apparaten. Apparaten die uitstaan verbruiken namelijk nog steeds een beetje stroom wanneer de stekker nog in het stopcontact zit. Dit zorgt ervoor dat ‘s nachts en tijdens de weekenden apparaten nog steeds stroom verbruiken. Dit kun je voorkomen door gebruik te maken van stekkerblokken met een aan-/uitknop. Hierdoor kun je in één keer alle apparaten uitzetten en verbruik je al veel minder stroom. Kijk bij het aanschaffen van nieuwe apparaten ook naar het energielabel. Vooral bij vaatwassers, koelkasten en beamers kun je veel energie besparen als voor een zuiniger  model gaat.

Een andere tip is om te kijken of energie goedkoper is te krijgen bij een andere leverancier. Energieleveranciers hebben vaak aparte aanbiedingen voor zakelijke klanten. Vooral met de huidige hoge energieprijzen is het verstandig om te kijken of je niet bij een andere leverancier goedkoper uit bent. Tegenwoordig zijn er verschillende online vergelijkers waarmee je gemakkelijk alle aanbiedingen voor zakelijke energie kan vinden.

Het gebruiken van LED verlichting op kantoor zorgt er ook voor dat je minder energie verspilt. LED lampen hebben namelijk een langere levensduur en verbruiken 80%  tot 90% minder energie dan ouderwetse gloeilampen.  

Ook kun je door het gebruik van dubbelglas of hoogrendementsglas (HR++) ervoor zorgen dat jouw kantoor zo goed mogelijk is geïsoleerd.  Hierdoor verlies je minder warmte in de winter en hoef je in de zomer minder te koelen.

Kiezen tussen een zakelijk of particulier energiecontract

Heeft u een bedrijf aan huis? Dan heb je ook de keuze om gebruik te maken van de energie aanbiedingen die beschikbaar zijn voor de consument. Op basis van hoeveel kWh stroom en m³ gas je per maand afneemt kan dit voordeliger zijn voor uw bedrijf. Voor een klein thuiskantoor is bijvoorbeeld een particulier energiecontract meer voordelig, doordat je een lager energieverbruik hebt. Je kunt in deze situatie dan het beste gebruik maken van de verschillende energie aanbiedingen die beschikbaar zijn. Hierdoor betaal je niet de hoofdprijs voor je energie  en kun je verschillende extra’s zoals cashbacks en cadeaus bij je energiecontract krijgen.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie