Afbeelding
Foto Borrle

Vind jouw tuin (of terras) opnieuw uit met een luxe buitenkeuken

26 oktober 2021 om 12:07 Partnercontent

Het bouwen van een keuken buiten het huis brengt niet alleen exclusiviteit in jouw huis, maar is ook zeer functioneel om te genieten van aangename momenten buitenshuis.

Deze oplossing geeft elegantie aan jouw balkon en maakt er de ideale ruimte van om te genieten met jouw familie en vrienden. Om er een unieke, comfortabele en functionele ruimte van te maken, moet deze daarom zo goed mogelijk worden ingericht. Hierbij moet ook voor design en stijl worden gezorgd.

Hieronder presenteren wij alles wat je moet weten om een luxe buitenkeuken te creëren. Vergeet niet dat het integreren van een keuken in jouw tuin een volledig geldige decoratieve optie is die een grote waarde aan jouw huis zal geven.

Luxe buitenkeuken: Trends en stijlen

Een moderne buitenkeuken is mogelijk, je hoeft alleen maar de stijl te kiezen die het beste bij jouw wensen past en deze in overeenstemming te brengen met de rest van het huis en de omgeving. Enkele stijl opties voor ideale buitenkeukens zijn:

Klassieke stijl: In deze keukens wordt de kleur wit of hout gebruikt, waarbij er ook rekening moet worden gehouden dat verlichting kan helpen om de rust te creëren die voor deze ruimte nodig is. Daarnaast wordt vaak keramiek en marmer gebruikt, ook in combinatie met beton of steen.

Minimalistische stijl: Deze buitenkeukens vallen op door het gebruik van witte kleur en het belang van verlichting. Zoek naar eenvoud met natuurlijke materialen zoals hout, elementen zoals planten en gebruik rechthoekige vormen.

Rustieke stijl: Bij deze stijl wordt voornamelijk gebruik gemaakt van bakstenen en zichtbare dakpannen. Bovendien is het gebruikelijk om aardse kleuren te gebruiken met groene tinten die door de planten worden geleverd.

Steen, ijzer en hout: Door de combinatie van deze materialen krijg je een vernieuwend design, zonder twijfel een combinatie van het rustieke en het moderne.

Exotisch of tropisch: Het is noodzakelijk om een nabijgelegen tuin te hebben met veel vegetatie, waardoor deze omgeving wordt opgebouwd.

Wat je niet mag missen in een luxe buitenkeuken

Een buitenkeuken is pas af als alles erin zit wat jij wil. Je kunt het zo gek niet bedenken, het is allemaal mogelijk. Ga je voor een buitenkeuken van Borrle, dan heb je een op maat gemaakte buitenkeuken met alle extra elementen die jij wilt. Hieronder vind je wat er echt niet mag missen in jouw buitenkeuken: 

Barbecues

De barbecue is een item dat niet mag ontbreken in een keuken buitenshuis. Een barbecue zal je toelaten jouw familie en vrienden te verzamelen in een totaal gezellige omgeving. Dit zal je ook veel kookcomfort bieden, zodat je gemakkelijk kunt genieten van een kwaliteits maaltijd.

Meubilair voor buitenkeuken

De buitenkeuken hoeft niet per se helemaal bloot te liggen - hij kan een eigen structuur hebben, zoals glas. In ieder geval moet het meubilair in de basisinrichting aanwezig zijn, het meubilair bevordert ook het kookplezier:

  • Kasten;
  • Tafel of toonbank voor maaltijden;
  • Centraal eiland, zoals in traditionele keukens, dat gezelligheid kan bevorderen en als steun kan dienen;
  • Stoelen of krukken;
  • Fornuis;
  • Koelkast;
  • Gootsteen;
  • Keuken accessoires.

De elektrische apparaten moeten gemaakt zijn van materialen die bestand zijn tegen de weersomstandigheden, zodat ze langer meegaan.Voor de vloer kun je onder meer kiezen voor hout dat bestand is tegen zon en regen, porseleinen tegels en keramiek.

Terras keukens in de open lucht

Het bouwen van een luxe buitenkeuken op het terras is een optie om te overwegen; het zal functionaliteit en comfort toevoegen aan deze ruimte. Zo kun je ook een modern tintje aan jouw huis geven. Kies gewoon de meest geschikte resistente materialen en plan goed de installatie van alles wat je nodig hebt.

Zo geniet je ook in de winter van jouw buitenkeuken

Als de ruimte volledig buiten is, is het raadzaam een overdekt gedeelte te hebben om deze te beschermen tegen regen of zon. Evenzo is een ruimte met een pergola zeer praktisch bij elk weerfenomeen.

Door jouw buitenkeuken goed aan te passen, kun je er op elk moment van het jaar van genieten, zowel ‘s morgens, ‘s middags als ‘s avonds.

Airconditioning helpt je de temperatuur te regelen en deze het hele jaar door aangenaam te houden. Een kachel of open haard is ook zeer welkom in de winter.

Praktisch in het dagelijks leven

Er zijn veel voordelen verbonden aan het bouwen van een keuken die geïntegreerd is met de externe omgeving. Naast het schoner achterlaten van de binnenomgeving, gecombineerd met praktisch nut, zijn welzijn en momenten van ontspanning opmerkelijke kenmerken van buitenkeukens.

Vaak met meubilair zoals sofa’s en ligstoelen, biedt deze omgeving momenten van ontspanning naast de maaltijden.

Er zijn ook mensen die liever dicht bij de natuur koken, iets wat mogelijk is met jouw buitenomgeving. De dagelijkse omgeving van de woning wordt met meer comfort verlaten, waardoor dagelijkse taken, zoals koken, minder stressvol zijn.  

Een ontwerp met vele mogelijkheden

De vraag naar een buitenkeuken neemt toe bij huiseigenaren die, nu meer dan ooit, waarde hechten aan leefruimten buitenshuis.

Het is aangetoond dat een leefruimte buitenshuis de waarde van een huis verhoogt als een lucratieve investering voor de toekomst. Geniet met een buitenkeuken van de beste oplossingen om de buitenruimte van jouw huis tot leven te brengen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie