Iris Brillen in de Laanstraat was al beveiligd met speciale paaltjes.
Iris Brillen in de Laanstraat was al beveiligd met speciale paaltjes. Caspar Huurdeman

Ramkraak in Laanstraat mislukt; Rolluik brillenwinkel geforceerd

16 maart 2023 om 10:22 Overig

BAARN De Iris brillenwinkel in de Laanstraat was donderdagochtend om 4.30 uur doelwit van een ramkraak. De diefstal mislukte. De politie die snel ter plaatse was kon de vluchtauto in eerste instantie volgen, maar raakte hem bij de snelweg A1 kwijt.

De overvallers konden geen echte rampoging uitvoeren omdat de winkel beveiligd is met speciale paaltjes. Ze sloegen daarop de glazen toegangsdeur in en probeerden met een krik het rolluik te forceren. 

Dat lukte onvoldoende waarna ze de benen namen. Tweehonderd meter verder in het gemeentehuis werden op dat moment nog de stemmen van de verkiezingen geteld. 

Donderdagmorgen waren de glasherstellers en de leverancier van de rolluiken aanwezig om de winkel weer toegankelijk te maken. De eigenaar van de winkel woont in Amersfoort en was snel ter plaatse. Hij besloot zijn zaak dicht te houden. De schade aan de toegangsdeur is groot, maar er is geen bril gestolen. 

Vanochtend startte de politie ook met een buurtonderzoek en het opvragen van camerabeelden bij de winkeliers in de omgeving. In de winkel zelf is de hele overval met beveiligingscamera’s vastgelegd. De dieven droegen zwarte kleding en hadden felle lampen op hun hoofd waardoor ze nauwelijks herkenbaar zijn. 

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie