Direct bon in Laanstraat

21 jan 2022, 10:30 Verkeer en vervoer
Baarnsche Courant
Tussen 11.00 uur en 18.00 uur wordt het fietsverbod gehandhaafd.
Tussen 11.00 uur en 18.00 uur wordt het fietsverbod gehandhaafd.

BAARN Geen waarschuwing maar direct een bon voor mensen die in de Laanstraat fietsen. Dat is deze week afgesproken in het overleg van burgemeester Mark Röell met de boa’s. De regel gaat direct in, de bon kost 69 euro. De voltallige raad is verheugd dat er eindelijk strenger wordt opgetreden in de winkelstraat.

Volgens BOP fractievoorzitter Kees Koudstaal is het een probleem dat er al tientallen jaren is. In zijn tijd als agent was hij al actief met controles. De politie ziet het tegenwoordig niet als prioriteit. Soms is er een actie, maar de reguliere handhaving wordt door twee gemeentelijke opsporingsambtenaren gedaan. Tot nu toe waarschuwden die en pas de tweede keer werd er geverbaliseerd. Burgemeester Röell hoopt dat alleen al de aa..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.