De aanhouding van één van de drie verdachten in de Burgemeester Penstraat.
De aanhouding van één van de drie verdachten in de Burgemeester Penstraat. Caspar Huurdeman

Drie verdachten gepakt na overval op Iris winkel in Laanstraat

5 juni 2021 om 17:47 Misdaad

Daders wilden waarschijnlijk exclusieve brilmonturen

BAARN De politie heeft zaterdagmiddag om 17.00 drie verdachten aangehouden die even tevoren brillenwinkel Iris in de Laanstraat hadden overvallen. Dat was mede te danken aan de politiehelikopter, die boven het centrum van Baarn hing en veel bekijks trok. Verschillende Baarnaars hielpen de politie bij de klopjacht.  

Hanneke uit Baarn zat op het terras bij Boot Koffie met haar dochter: “Plots renden drie jongens net iets te hard voorbij. Eén hield de hand op zijn zak. Je voelde meteen dat er iets niet in orde was. Ze vluchtten het steegje in naast bakkerij Kuiper. Toen zagen we Jurgen van Iris naar buiten komen, hij keek boos. De jongens waren niet gemaskerd. “

In een mum van tijd was er een overmacht van politie. Niet alleen in de Laanstraat maar ook bij de Pekingtuin en op andere plekken in het dorp. Mensen op de Brink zagen een van de vluchtende verdachten wegrennen de Brinkstraat in. Ter hoogte van de Burgemeester Penstraat kon hij in de boeien worden geslagen. Even na vijf uur was er een aanhouding op de Eemnesserweg tussen de Gaslaan en de Nachtegaallaan. Daar werd ook de vermoedelijke vluchtauto aangetroffen en in beslag genomen. 

Burgemeester Mark Röell kwam direct poolshoogte nemen en sprak met de winkeleigenaar. Volgens hem zijn in totaal drie verdachten aangehouden. Iris Brillen staat bekend om zijn exclusieve collectie, waaronder een aantal gouden monturen.

Volgens een collega-ondernemer in de Laanstraat zag hij de drie mannen om 16.00 uur de winkel inlopen. Hij vertrouwde het niet en bleef de boel in de gaten houden. Het trio verliet de winkel na korte tijd, maar keerden na een half uur terug voor de overval. 

Een overval midden in de Laanstraat op zaterdagmiddag.
Een agente met kogelwerend best in gesprek met eigenaar Jurgen Veenvliet van Iris Brillen.
De vermoedelijke vluchtauto wordt op de Eemnesserweg in beslag genomen.
Burgemeester Mark Röell arriveert bij de overvallen winkel in de Laanstraat.
Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie