Een deel van het g-team van HCLB met in het midden redacteur Christine Schut.
Een deel van het g-team van HCLB met in het midden redacteur Christine Schut. Bart Sonnenberg

'Iedereen moet kunnen sporten'; De Vuursche zwemt voor g-handbal

9 maart 2020 om 13:37 Overig

BAARN ,,De SONS is iets waar dit team het hele jaar naar uitkijkt. Daarom doen we er alles aan hun deelname mogelijk te maken." G-handbalvoorzitter Gill Pinchetti is blij met de geste van zwemvereniging De Vuursche om de helft van de opbrengst van het sponsorzwemmen op 27 maart te bestemmen voor de reis van het g-team van handbalvereniging HCLB.


Christine Schut

De Special Olympics Nationale Spelen (SONS) is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Dit jaar wordt het evenement van 12 tot en met 14 juni gehouden in Den Haag. Het g-team van HCLB is één van de handbalteams die mogen meedoen. De kosten voor deelname bedragen zo'n 4.000 euro. ,,En dat is nog omdat we het vervoer zelf regelen. Anders kwam er nog 1.500 euro bij", legt Gill Pinchetti uit. ,,We hebben zelf al allerlei acties gedaan om het geld bij elkaar te krijgen, zoals bakacties, emballage-acties, lotenverkoop en we hebben donaties gekregen. We hebben nu nog duizend euro nodig. Daarom is het erg leuk dat De Vuursche bij ons is terechtgekomen."

Zwemclub De Vuursche houdt elk jaar een sponsorzwemactie waarbij haar leden zoveel mogelijk baantjes zwemmen om geld op te halen. De helft van het geld dat ze ophalen is voor de eigen vereniging, de andere helft voor een goed doel. Dit jaar dus de deelname aan de SONS van het g-team van HCLB. Ook van het g-team doen leden mee. De spelers Daan, Samantha, Twan, Sandra en Dave zijn druk met het werven van sponsors, alsmede begeleidster Christine Schut, tevens auteur van dit artikel. Ik ben sinds een jaar één van de trainers van het g-team HCLB. Als ik zie hoeveel plezier de dames en heren van dit team beleven aan de handbalsport, wil ik graag mijn steentje bijdragen aan een paar mooie dagen in Den Haag. Het sponsorgeld dat de g-handballers bij elkaar zwemmen, gaat volledig naar het eigen team.

,,Mijn vader heeft me gevraagd of ik wil meedoen. Ik kan goed zwemmen, want ik heb mijn A en B diploma. Ik zie wel hoeveel baantjes ik zwem", aldus Daan Sonnenberg. Twan Bleker wil in ieder geval één baan zwemmen. ,,Ik doe mee voor het goede doel." Zijn moeder Truus is druk met het werven van sponsors. Samantha Pinchetti gaat langs haar buren om sponsors te werven.

,,Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten", daarom zwemmen we dit jaar mede voor het g-handbalteam. ,,Bovendien zijn het Baarnaars, dat vonden Truus Vendrick en ik ook erg leuk", aldus Mariska Brienen van de evenementencommissie van zwemclub De Vuursche. ,,Onze jeugdleden doen jaarlijks mee aan het sponsorzwemmen. De helft is voor onze vereniging, omdat we zelf weinig geld hebben, maar we verbinden er ook altijd een goed doel aan. We werden over dit project getipt door Kitty de Vries van Uniek. Het is dit keer ook een beetje Baarn kent Baarn, want we komen de handballers vaak tegen in De Trits."

Het sponsorzwemmen is vrijdag 27 maart van 18.00 tot 20.30 uur in zwembad De Trits.

Bij Uniek (Laanstraat 89) en zwembad De Trits (Goeman Borgesiuslaan 2) komen collectebussen te staan waarin iedereen kan doneren.

Dit artikel staat vandaag in de papieren én digitale editie van de Baarnsche Courant. Verder vandaag in de BC:

- Baarn viert Internationale Vrouwendag in Lokaal-O

- De Parel van Baarn stapt naar de rechter om financiële informatie participatietraject Paleis Soestdijk

- Criminaliteit in Baarn afgenomen; aantal auto-inbraken gestegen

- Aantal coronabesmettingen Soest naar zeven

- Aandacht voor biodiversiteit in groenvisie

- Rubriek Clubliefde met toneelvereniging Karakter

- Scoutinggroep herdenkt naamgever Wilco Jiskoot

- Rubriek Vandaag is morgen alweer gisteren over epidemieën

- Sport met voetbal, hockey, handbal, waterpolo, schaken en basketbal

- Rubriek Talent in Baarn: jeugdkeeper Twan Scheel (8) is gescout door Vitesse

Vindt u het leuk en belangrijk Baarns nieuws te lezen, op papier en/of digitaal? Neem dan een abonnement door HIER te klikken. Voor een digitaal abonnement kunt u mailen naar j.veldhuizen@bdu.nl.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie