Burgemeester schrijft brief aan ouders jongeren

28 jan 2022, 10:00 Overig
Baarnsche Courant
De stille getuigen: Het afval hangend aan de dakrand naast het podium in de Pektingtuin.
De stille getuigen: Het afval hangend aan de dakrand naast het podium in de Pektingtuin.

BAARN Agenten in burger, extra opruimrondes door RMN, kentekenregistraties van verdachte auto’s en uitdelen van tijdelijke verblijfsverboden.

Het is allemaal onvoldoende om de overlast van jongeren in Baarn in te perken. De meldingen spitsen zich al enige tijd toe op de Pekingtuin. Wordt daar scherp gesurveilleerd dan verplaatsen de groepen zich. Andere hotspots zijn bijvoorbeeld de parkeerplaatsen rondom het station, aan de overkant bij Eethuys de Generaal en de omgeving van het Cruyff Court. 

Burgemeester Mark Röell gaf de raad woensdagavond een uitgebreid inkijkje in de pogingen van gemeente en politie om grip te krijgen op de overlast. Het blijkt in de praktijk erg ingewikkeld. Boa’s die de jongeren proberen aan te spreken krijgen te..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.