De opbrengst van de kledingactie is dit jaar voor schoolkinderen in Oeganda.
De opbrengst van de kledingactie is dit jaar voor schoolkinderen in Oeganda.

Kledinginzameling voor Oegandese schoolkinderen

27 oktober 2021 om 10:30 Overig

BAARN Ieder voorjaar en najaar organiseert ‘Sam’s Kledingactie’ een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer de coronacrisis voorbij is, weer terug naar school kunnen.

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op 9 en 10 november aanstaande kan in Baarn kleding en schoenen die niet meer gebruikt worden, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt, ingeleverd worden bij de Nicolaaskerk aan de Kerkstraat 19. De Sam’s vrijwilligers zijn dan op dinsdag van 18.00 tot 20.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 18.00 uur aanwezig om de goederen -geheel coronaproof- in ontvangst te nemen.

Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.

Landelijk duurt de actieperiode van 13 september tot en met 11 november. Dan wordt er op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. Deze data en adressen zijn te vinden op www.samskledingactie.nl.

ONBETAALBAAR Door naar school te gaan, maken de kinderen in Oeganda kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Met steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.

INFORMATIE Meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, of meer horen over het werk als vrijwilliger voor de stichting? Kijk dan eens op: www.samskledingactie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie