Mels Donkervoort, Max Wildebrand, Raffi Schrijver en Berend van de Berg (vlnr) verkopen lekker voor het goede doel.
Mels Donkervoort, Max Wildebrand, Raffi Schrijver en Berend van de Berg (vlnr) verkopen lekker voor het goede doel. Hans Veltmeijer

Gedreven scholieren halen 4700 euro op voor de dieren

16 oktober 2021 om 12:41 Overig

BAARN/SOEST Vorig jaar geen actie voor het goede doel door het Griftland College vanwege corona. Ditmaal trokken de leerlingen weer naar de winkelcentra om hun waar te verkopen, voor Dierenzorg Eemland. Met succes.

Her en der door het centrum van Baarn stonden vrijdagochtend kraampjes van leerlingen van de tweede klassen van het Griftland College. Ze stonden overigens ook in Bunschoten-Spakenburg en Soest. Allemaal plaatsen waar de leerlingen van deze middelbare school uit Soest wonen.

RUIME FOOI Bij de ingang van het grote parkeerterrein in het winkelcentrum staan vier jongens actief hun zoetigheden uit te venten. Drie uit Soest en eentje woont in Baarn. Ze hebben een divers en ruim aanbod, en alles zelf thuis gebakken. Brownies, kwarktaart, tulband en koekjes plus koffie en limonade. Ook voor dat laatste is een klant. Hij betaalt zijn bekertje sinas met een ruime fooi. De jongens boeren goed, ze zitten al op een omzet van 40 euro en ze hebben nog ruim een uur. 

Ze maken ene gedreven indruk en staan dan ook vierkant achter de actie. ,,Het is een heel goed doel”, zegt Mels Donkervoort. ,,De dierenzorg stroomt vol omdat mensen in coronatijd een huisdier hebben genomen en hem nu weer wegdoen. Dat is heel zielig.”

LEK DAK In de Laanstraat staat Jorieke van Duinen wat moederziel alleen met haar armbandjes, sleutelhangers en amandelkoekjes. Ook alles zelf gemaakt. Haar compagnon is even aan de wandel. Het lijkt rustig hier maar ook zij heeft haar potje goed gevuld met munten en een enkel bankbiljet.   

Zo ging het met de meesten want samen haalden de scholieren 4700 euro op voor Dierenzorg Eemland. Dat nieuws werd vrijdagmiddag in de aula van de school publiek gemaakt.

Carola Lensink en Anita Schonewille van de dierenambulance (namens Dierenzorg Eemland) waren erbij en toonden zich aangenaam verrast toen ze het bedrag hoorden. Het plan was om met het opgehaalde bedrag het lekke dak van de knaagdieren en roofvogels bij de vogelopvang in Soest te repareren, maar er zit nu meer in de pot, stelden ze vast.

Door Hans Veltmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie