Straatverkoop voor het goede doel door Griftland-scholieren in de Laanstraat in 2018.
Straatverkoop voor het goede doel door Griftland-scholieren in de Laanstraat in 2018. Christine Schut

Actiedag tweede klassen Griftland

Onderwijs

BAARN Het Griftland College houdt de vrijdag voor de herfstvakantie traditiegetrouw een actiedag voor alle tweede klassen. Vorig jaar ging het niet door vanwege corona, nu is alles in gereedheid.

De actiedag is op vrijdag 15 oktober van 09.00 tot 13.00 uur. ,,Op deze manier ervaren leerlingen hoe waardevol het is om zich in te zetten voor mensen en organisaties die hulp nodig hebben”, aldus de school. ,,Deze maatschappelijke betrokkenheid past goed bij de identiteit van de school. Een ochtend lang spannen de tweedeklassers zich dit keer in voor de Stichting Dierenzorg Eemland.” 

Op vrijdagochtend 15 oktober zal het publiek in veel winkelstraten in Soest, Baarn en Bunschoten leerlingen tegenkomen die een kopje koffie of andere lekkernijen te koop aanbieden, de winkelkar willen terugzetten, muziek maken, enzovoort. Alle inkomsten zijn ten bate van het goede doel. Als spelregels voor de leerlingen geldt dat zij in een groepje werken; individuele activiteiten en ook collecteren zijn niet toegestaan, de leerlingen moeten daadwerkelijk een ‘prestatie’ leveren. 

Voor de Stichting Dierenzorg Eemland wordt geld opgehaald. De dierenzorg kent drie opvanghuizen: Dierenhuis ‘t Hart voor honden en katten, de Vogelopvang Soest en Konijnen & Knaagdierenopvang Eemland aan de Eemweg te Soest. In deze periode zijn veel dieren ondergebracht en de middelen om de dieren goed te verzorgen zijn beperkt.

Naast de inzet voor het goede doel is de actiedag voor de tweede klassen van het Griftland natuurlijk ook ‘een gezellige activiteit, die goed is voor de groepsvorming en voor de leerlingen een welkome onderbreking is van de dagelijkse schoolpraktijk’.

advertentie
advertentie