Kees Koudstaal, afgelopen woensdag tijdens de beslisraad over Paleis Soestdijk.
Kees Koudstaal, afgelopen woensdag tijdens de beslisraad over Paleis Soestdijk. Caspar Huurdeman

BOP heft zichzelf op

1 oktober 2021 om 18:34 Overig

BAARN De BOP heft zichzelf op. In een korte verklaring schrijft fractievoorzitter Kees Koudstaal van de Baarnse Onafhankelijke Partij dat ze niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Ooit opgericht om een kwalitatief beter en progressiever Baarns gemeentebestuur te bewerkstelligen concludeert Koudstaal dat zijn partij niet in die opzet is geslaagd. Tot 16 maart 2022 zal de BOP-fractie haar taken op de vertrouwde wijze blijven uitoefenen.

De BOP zit met twee zetels in de gemeenteraad (totaal 19 zetels). Naast fractievoorzitter Kees Koudstaal is dat raadslid Marjo Stam.

De in 2002 opgerichte BOP maakt sinds 2006 deel uit van de gemeenteraad. Grotendeels als oppositiepartij, maar na de verkiezingswinst van 2014 gaf de BOP als grootste partij mede vorm aan een college zonder de VVD. Koudstaal; ,,Door interne onenigheid binnen de fractie, slap optreden van D66 en onwil van de traditionele Baarnse ‘regeringspartijen’ was dit college jammer genoeg geen lang leven beschoren. Zo konden onder aanvoering van de VVD in april 2015 de traditionele Baarnse politieke verhoudingen in ere worden hersteld.”

Eugene Leenders
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie