Prinses Irene.
Prinses Irene. RVD/Jeroen van der Meyde

Prinsessen geschokt door woningbouw in bos naast paleis Soestdijk

Politiek Paleis Soestdijk

BAARN Prinses Irene en prinses Margriet mengen zich in de discussie over het landgoed Soestdijk. Uitgedaagd door BOP-fractievoorzitter Kees Koudstaal zeggen ze geschokt te zijn over het kappen van bomen voor de bouw van tien appartementsgebouwen in het Borrebos naast het paleis.

Uit de mail van Irene: “Mijn zuster Margriet en ik zijn geschokt bij het lezen dat de nieuwe eigenaren van landgoed Soestdijk het oude Borrebos willen aantasten en ook het inmiddels lege marechausseeterrein willen gebruiken om nieuwe woningen te bouwen. Onze grootmoeder (Wilhelmina red.) en moeder (Juliana red.) hechtten een groot belang aan het zoveel mogelijk behouden van het bos.” Prinses Irene schrijft uitdrukkelijke mede te spreken namens haar zus Margriet en dus niet namens prinses Beatrix.

De reactie van de twee prinsessen leidt niet tot een andere mening van de Baarnse gemeenteraad. Vanavond maakten de meeste fracties duidelijk dat ze volgende week het ontwerpbestemmingsplan goed zullen keuren. Wel komen er moties waarin wordt geëist, dat er nadrukkelijker wordt nagedacht over de verkeersafwikkeling inclusief het parkeren. Ook moet er meer aandacht komen voor het openbaar vervoer. Dat en een natuurbeheerplan moet gereed zijn voor een ontwerpbestemmingsplan in het najaar in procedure wordt gebracht.

De raad wil de nieuwe eigenaar de MeyerBergma Erfgoedgroep toestaan om een hotel te bouwen en tachtig appartementen om de renovatie van paleis en landgoed te betalen.

Koudstaal zocht zelf contact met prinses Irene, die vanochtend met haar mail kwam.

door Eugene Leenders

De mail van prinses Irene aan BOP-fractievoorzitter Kees Koudstaal.
Prinses Margriet.
advertentie