Prinsessen geschokt door woningbouw in bos naast paleis Soestdijk

8 jul, 22:54 Politiek Paleis Soestdijk RVD/Jeroen van der Meyde
Prinses Irene.
Prinses Irene.

BAARN Prinses Irene en prinses Margriet mengen zich in de discussie over het landgoed Soestdijk. Uitgedaagd door BOP-fractievoorzitter Kees Koudstaal zeggen ze geschokt te zijn over het kappen van bomen voor de bouw van tien appartementsgebouwen in het Borrebos naast het paleis.

Uit de mail van Irene: “Mijn zuster Margriet en ik zijn geschokt bij het lezen dat de nieuwe eigenaren van landgoed Soestdijk het oude Borrebos willen aantasten en ook het inmiddels lege marechausseeterrein willen gebruiken om nieuwe woningen te bouwen. Onze grootmoeder (Wilhelmina red.) en moeder (Juliana red.) hechtten een groot belang aan het zoveel mogelijk behouden van het bos.” Prinses Irene schrijft uitdrukkelijke mede te spreken namens haar zus Margriet ..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.