Afbeelding
Nufotograferen.nl

Scouts stemmen over contract Soestdijk

10 juli 2021 om 12:50 Overig Paleis Soestdijk

BAARN De leden van scouting Merhula, dat al sinds 1964 een onderkomen heeft op landgoed Soestdijk, zullen morgen stemmen over het huurcontract dat de vereniging ter ondertekening heeft gekregen van MeyerBergman Erfgoed Groep. Het gaat om een contract voor dertig jaar, waar de scoutingclub had gerekend op vijftig jaar. Het was de bedoeling het huidige clubhuis, dat aan vernieuwing toe is, te vervangen door een nieuw duurzaam pand. Dat is nu van de baan omdat de vereniging een nieuw clubhuis niet in dertig jaar krijgt afgeschreven.

,,Het zal nu waarschijnlijk een verbouwing worden”, aldus bestuurslid Sander Koop. Reeds in maart 2020 meldde de vereniging in deze krant op korte termijn het huurcontract met Made by Holland te kunnen ondertekenen. ,,Dan kunnen we bij de gemeente de benodigde vergunningen aanvragen”, klonk het bijna anderhalf jaar geleden hoopvol. Daarna werden de leden van Merhula onaangenaam verrast omdat de eigenaar van het landgoed de zes parkeerplaatsen bij het clubhuis wil schrappen. Onder verwijzing naar de centrale, betaalde, parkeerplaats. 

,,We krijgen een vastgesteld aantal uitrijkaarten voor bestuur en leiding. Het aantal zal aan het einde van het jaar worden geëvalueerd. Ouders kunnen gratis gebruik maken van de 15 minuten in- en uitrijtijd. Devies is dat leden meer met fiets moeten komen. Overigens zal hierdoor wel de verhuurbaarheid van het clubhuis een stuk minder zijn”, legt Koop uit. Mede daardoor was een termijn van vijftig jaar wenselijk om de beoogde kosten, 350.000 euro, te kunnen terugverdienen.

Ook wilde Merhula, om problemen met de nieuwe bewoners van het landgoed te voorkomen, graag verhuizen naar een plek elders op het landgoed. ,,Wij zijn een scoutinggroep en gaan overlast veroorzaken, dat weten we. Als hier tweehonderd kinderen rondrennen, hoor je dat.” 

Het is overigens wel noodzakelijk dat voldoende stemgerechtigde leden morgen aanwezig zijn om een besluit te kunnen nemen. ,,Als dat niet zo is, zal de stemming uitgesteld moeten worden”, aldus Koop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie