Afbeelding

De allerbeste schooldammers van Baarn en Soest

1 februari 2023 om 10:07 Onderwijs

BAARN De topscoorders van Baarn en Soest voortgekomen uit het schooldamtoernooi dat gehouden was op 21 januari jongsleden streden nu voor het individueel kampioenschap. Met zeven spelers uit de groepen 7 - 8 en twaalf uit de groepen 5-6 werd op maandag 30 januari de strijd aan gebonden wie zich de beste schooldammer van Baarn en Soest mocht gaan noemen. Een mooie happening waar de spelers in twee uur tijd zes rondes tegen elkaar uitkwamen. Gezelligheid en sportiviteit vierde de hoofdtoon. Verliezen is natuurlijk niet leuk maar was wel weer een les voor de volgende wedstrijd die er aan kwam. Toen de rookwolken waren opgetrokken en de strijd na zes ronden was gestreden waren de winnaars bekend van een zeer geslaagd toernooi. De einduitslag zie je hieronder weergegeven.

Eindstand Groep 7 en 8

    Hans Manje  

 2    Derk Snippen  

 3    Louise Ruijssenaars  

 4    Jesper Remerij  

 5    Max van Tuijl  

 6    Daan van den Berg  

 7    Alderick Broekmeijer

Eindstand Groep 5 en 6 

 1    Liam van Gerven  

 2    Lucas Smedema  

 3    Teun Korterik  

 4    Devon van Etten  

 5    Arthur Hamel  

 6    Stijn ter Rele

 7    Jip Mes 

 8    Alex Duker  

 9    Kathelinn Timmermans  

 10    Floris de Jong  

 11    Jens Dolstra  

 12    Valentina van der Wilden  

Dit toernooi is ook weer mogelijk gemaakt door Damclub Baarn Soest. Natuurlijk hoopt de damclub dat een aantal van deze dammertjes zich willen aansluiten als lid van de damclub om als zodanig hun kennis in het damspel te vergroten en er nog meer spelvreugde uit te halen. Nieuwe leden kan de damclub goed gebruiken. De vereniging is voor jong en oud van beginners tot gedegen spelers. Er worden damtrainingen gegeven voor iedereen die het dammen leuk vind om zich verder te ontwikkelen. Dat gebeurt op maandag middag van 16.00 tot 17.30 uur en op de vrijdag avond van 18.00 tot 20.00 uur voor de jeugd en starters. De senioren spelen op de vrijdagavond van 20.00 tot 24.00 uur. De club zit in het Rode Kruisgebouw aan de Burgemeester Penstraat 6 in Baarn. 

Wie belangstelling heeft kan een mail sturen naar dam.club.baarn.soest@gmail.com of contact opnemen met Ton van der Ploeg telefoon 06 28628058.

Afbeelding
Afbeelding
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie