Deelnemers schooldamtoernooi.
Deelnemers schooldamtoernooi. Eigen foto

Schooldamtoernooi 2023: Zes basisscholen uit Baarn en Soest gaan de strijd aan

18 januari 2023 om 11:34 Achtergrond

BAARN Damclub-Baarn-Soest organiseert het 42e schooldamkampioenschap van Baarn en Soest. Er hebben zich achttien viertallen ingeschreven, die gaan strijden voor een ereplaats in twee categorieën: die voor de groepen 5 en 6 en voor de groepen 7 en 8. Er doen zes basisscholen mee. St. Aloysius, Gaspard de Coligny en Montini uit Baarn en de Insingerschool, Da Costaschool en De Driesprong uit Soest.

Voor de winnaars van de twee categorieën ligt een mooi vervolg in het verschiet. Zij zullen mogen strijden voor het provinciale kampioenschap en misschien zelfs voor een landelijke finale. Ook de teams die op de tweede, derde en vierde plaatst eindigen mogen aan de provinciale wedstrijden deelnemen. 

De groep 5-6 speelt zeven ronden volgens het Zwitsers systeem waarmee teams naar sterkte steeds tegen elkaar worden geloot door de computer. Dit gebeurt telkens nadat de uitslagen van de voorgaande ronde zijn ingevoerd. De groep 7-8 speelt een rond toernooi dat wil zeggen dat elk team elkaar een keer tegen zal komen.

De prijsuitreiking vindt plaats rond 13.15 uur. Het winnende viertal van de twee categorieën ontvangt een beker voor de prijzenkast van de school. De nummers twee en drie ontvangen ook een beker. Daarnaast ontvangt elk team een damdiploma met daarop de behaalde plaats.

De teams die op de plaatsen één, twee of drie zijn geëindigd, krijgen tevens een uitnodiging om mee te doen aan het provinciaal schooldamkampioenschap.

Het toernooi wordt zaterdag 21 januari gehouden van 10.00 - 13.15 uur in het Griftland College, Noorderweg 79 in Soest.

TOPSCOORDERTOERNOOI Op zaterdag 30 januari wordt in het Rode Kruisgebouw in Baarn het persoonlijk toernooi gespeeld voor schooldammers van Baarn en Soest, het topscoorders toernooi genoemd. De spelers die aan het schooldamtoernooi hebben meegedaan en de meeste punten hebben gescoord voor hun school mogen aan dit toernooi meedoen. Ook hier wordt gespeeld in twee groepen te weten 5-6 en 7-8. De beste tien per groep mogen naar het persoonlijk damkampioenschap van de Provincie Utrecht. 

De jeugdafdeling van DBS speelt elke maandag van 16.00 tot 17.30 uur in het Rode Kruisgebouw, Burgemeester Penstraat 6, Baarn. Contact: Ton van der Ploeg, telefoon 0628628058, e-mail tonvan1951@gmail.com.

Er wordt spelenderwijs ingegaan op de theorie (circa 30 minuten) en de jongens en meisjes spelen een interne competitie. In de loop van het seizoen wordt ook tegen leeftijdgenoten van andere verenigingen gespeeld. De contributie bedraagt 35 euro per kalenderjaar.

De volwassenen en jeugd spelen ook op vrijdag clubavond (van 19.00 tot 21.00 uur gezamenlijk hierna spelen de volwassenen door tot 23.45 uur) in het Rode Kruisgebouw, Burgemeester Penstraat 6, Baarn.

Voor nadere informatie kunt u terecht op: www.damclubbaarnsoest.nl, met veel actueel plaatselijk damnieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie